Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

24 e o vârstă bună

Posted by on 27 August 2012 in De zi cu zi | 23 comments

24 e o vârstă bună

Ca să încep să mă construiesc ca adult. Lăsăm pe Peter Pan la uşă. Chiar citeam ieri pe-un blog din afară regula asta: Be comfortable with abandonment, even of parts of your identity. Abandonăm, ce să-i facem!

Aşadar, îmi caut de lucru!

Tot pe blogul ăla văd şi treaba asta: It’s time you looked your delaying tactics in the damn face. Aşadar, comoditate, vise, iluzii, copilării, teren în care nu poţi să-ţi înfigi bine degetele, planuri nesustenabile… la revedere, mi-aţi căptuşit destul existenţa pufoasă.

Aşadar, îmi caut de lucru!

Am scris ieri pe foaie, apăsat, de cred c-am şi gravură în mobilă, primul plan serios. Acum am şi scopul ăla mare, mare, care mă sperie un pic. Sau care mă sperie mult. Dar curajul e ceva ce se învaţă. Am simţit asta sâmbătă, când mă trezesc cocoţată la nu ştiu câţi metri deasupra pământului, încălţată în sandale şi c-o funie ce mă ţinea să nu mă prăbuşesc de tot, dar nu mă scutea de julituri şi lovituri serioase. N-am conştientizat cum parcurg paşii mici, traseul ce mi-a părut uşor, şi că am ajuns în faţa unei probe pe care nu ştiam cum s-o încep. Păşisem pe prima scândură şi m-am lăsat pe vine, speriată, abia respirând. Îngheţasem. Nu puteam nici să mă ridic şi să mă întorc, de frică. Trecusem mai bine de jumătate de circuit. Ştiam că am avut şi alte obstacole, nu concepeam să le trec încă o dată, bătând în retragere. Aşa c-am stat acolo, pe scândura aia subţire ce se clătina, mi-am reglat respiraţia şi m-am pomenit că mă ridic. Că îmi găsesc echilibrul şi că tălpile mele caută singure puncte de sprijin. Şi atunci am învăţat prima lecţie de curaj. Vreau să fac asta toată viaţa, e o mulţumire fantastică.

Aşadar, îmi caut de lucru!

24 e o vârstă bună să-mi rezolv problema egoului. Your stories are both more and less interesting than you think. Să mă obişnuiesc doar să spun povestea, fără să am aşteptări decât de la mine. Să ştiu eu că am spus povestea cum am putut eu de frumos, dar să nu caut aprobări în priviri, validare, bătăi pe umăr, pe spate sau aplauze.

În concluzie, caut stăpân. Agenţie cu clienţi pentru care o să muncesc de-o să-mi sară capacele, ca să am mulţumire. Proiecte de entertainment (pe cât posibil să-mi fructific niscai calităţi: ceva umor, o moacă năstruşnică, olecuţ di carismă, dorinţa de-a face oamenii să râdă). În următorii trei ani vreau să învăţ, să adun, să-mi asum, să dau, să iau.  Acum ştiu ce-am de făcut şi nu-mi bazez succesul decât pe mine.

După şase ani în care am încercat câte puţin din toate (serios, cred că numai inginerie nu m-am apucat să fac), am îngustat aria şi mi-am suflecat mânecile. Când iau în cârcă ceva sau pe cineva, mă înham cu totul.

Ce ştiu să fac: am absolvit SNSPA – Comunicare şi Relaţii Publice şi un masterat în limba engleză în Comunicare şi Publicitate, dar scriu în reviste de când am intrat la liceu. Fără să mă laud, ceea ce mi se întoarce de la oamenii cu care intru în contact se rezumă la “Anne scrie foarte frumos”, “Anne, tu ai putea să scrii o carte”, “Râd foarte mult la ce scrii tu, mă binedispui”, “Of, că frumos le mai zici!”. Mă educ constant să scriu bine, fluent şi plăcut.

Sunt corectă şi muncitoare, conştiincioasă, nu pot să dorm dacă ştiu că mai am ceva de făcut, n-am linişte dacă nu găsesc soluţii. Asta mi se trage de când eram şcolăriţă, îmi făceam bine temele, chiar şi-n plus la materiile ce-mi plăceau. Sunt un foarte bun executant atunci când înţeleg ce mi se cere, chiar şi în domenii pe care simt că nu le stăpânesc. Îmi place şi pot să fac teme de zece. Am bun simţ şi ştiu ce-i ruşinea.

Stăpânesc bine câteva limbi străine – engleza avansat, franceza avansat, germană începător, spaniolă începător (stăpâneam mai bine spaniola acum trei veri, când a trebuit s-o învăţ pentru un post la Acasă TV ce nu s-a mai concretizat). I`m the kind of person you have fun with, cum ar zice partenerul tău de afaceri din State. Îmi place la nebunie să distrez publicul şi reuşesc asta cel mai bine prin autoironie.

Am vorbele la mine tot timpul. Pot să sparg gheaţa în aproape orice situaţie. Ştiu să-ţi zic ce nu-ţi place să auzi într-un mod pe care să-l accepţi. Găsesc metoda diplomată de-a transmite lucruri. Împachetez frumos în cuvinte şi cele mai amare informaţii.

Formal, ca-n fişa postului. Posed: Classic PR Skills – relaţii media, ştiu să scriu un comunicat de presă, să organizez o conferinţă de presă, să gândesc un eveniment de PR. Pot crea conţinut pentru campanie, site, blog de companie, pot furniza material de copywriter pentru campanii. Mai ştiu să fac şi campaign management (cu monitorizare şi analiză). Cunosc bloggeri, deci partea de blogger relations las-o pe mâna mea. Ştiu să îmbin online-ul cu offline-ul în tot felul de combinaţii atractive, evenimente şi iniţiative.

Am o minte cu care încă mă obişnuiesc. Asta ca să nu fie un clişeu cu imaginaţia debordantă şi creativitatea. M-am apucat de vreo trei scenarii de scurtmetraj şi-am participat la ateliere de creative writing, workshopuri de scenaristică şi voluntariat/blogging oficial la festivaluri naţionale şi internaţionale de teatru şi film.

Am făcut un an de zile PR pentru o trupă de rock alternativ şi un studio de hip-hop. Am fost implicată în proiecte de voluntariat, am lucrat în televiziune, am doi ani şi jumătate de blogging la activ, am făcut multe internshipuri (în agenţie de PR şi de advertising, în redacţie de ştiri şi investigaţii, în departamente de PR la televiziune). Sunt parte a echipei parodiez.ro şi am mai fost implicată în două proiecte redacţionale online (manly.ro – revistă de lifestyle masculin şi werock.ro – site de ştiri din entertainment). Am scris un an de zile la Zile şi Nopţi Bucureşti (revistă de timp liber). Un an şi două luni am fost Project Manager la Blogal Initiative, chinezu fiind primul meu angajator serios.

Da, fac şi greşeli. Ştiu să-mi cer iertare pentru ele şi rumeg bine după. Nu vreau să fac umbră pământului degeaba şi am putere, ambiţie şi curaj pentru a-mi îndeplini scopul ăla de care acum, la început de drum, mi-e frică.

Stăm de vorbă?

CV upon request, desigur :)

23 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Cristian China-Birta

  Eu zic doar atat: cine are intentii serioase cu Anne-Marie si vrea referinte de la mine, care am lucrat mai bine de un an alaturi de ea, stie cum sa dea de mine :D

 2. Simone

  Mult succes, Anne-Marie! Sigur o sa gasesti ceva pe sufletul tau :)!

 3. TNR

  Zici că ai umor? Trimite un e-mail, poate colaboram. Da, e vorba si de bani.

 4. incaltaminte barbati

  De ce cauti JOB si nu incerci sa faci Bani facand ALCEVA decat sa intrii in “randul lumii” …

  Freelancing
  Lucru de acasa
  Blogging

  Si inca multe alte posibilitati … depinde de ce stii sa faci
  Vad ca scrii … bine poate ar trebui sa te concentrezi pe “scriere de continut” / copywriting poate Social Media

  Success si spor …..

 5. tipadelahr

  Foarte frumoasa scrisoarea de intentie! Multa bafta!

 6. tibi

  Buna,
  Recunosc ca am citit din curiozitate cv’ul tau interactiv.M’a distrat is m’a impresionat in acelasi timp.
  Potentialul e al tau,dar nu sunt eu in masura sa afirm asta.
  Cu toate k nu am nici o tangenta cu bransa ta,as fi curios dc nu ai precizat nimic de motivul pentru care vrei sa muncesti is totodata,cum se face ca un CV asa impresionant k al tau nu ti’a asig continuitate in ninic din ceea ce ai incercat pana acum?
  Mentionez ca e posibil sa fie o intrb retorica,nascuta din plicitiseala cronica de la birou:)

  Bafta….

  • anne

   Până acum nu aveam nevoie de continuitate şi m-am simţit datoare să încerc câte puţin din toate.
   Cred că nu crescusem suficient :)
   Mulţumesc pentru complimente!

 7. anne

  Mulţămiri tuturor pentru susţinere şi vorbe bune!

 8. Copila blondă

  Aşteptăm veşti bune! ;) Succes!

 9. Oana Trif

  Despre ce blog din afara e vorba? Sunt si eu cam in acelasi punct, la aceeasi varsta. Daca te-a motivat in halul asta, inseamna ca e bun. Do share :)

 10. claudiu

  Foarte tare scrisoarea de intentie! Sunt sigur ca o sa gasesti de lucru, e doar o chestiune de timp :) Numai ganduri bune!

 11. Matei

  Sunt curios cum e cu franceza aia avansata..

 12. Jasmine

  Ai gasit ceva? Pot sa te ajut cumva

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pentru agenția ta | razvanbb - [...] aici câteva informații despre ce știe ea să facă și în ce domeniu ar vrea să lucreze. Tweet [...]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie