Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

300 de cuvinte în cinci minute

Posted by on 26 November 2011 in De zi cu zi | 2 comments

300 de cuvinte în cinci minute

Douăzeci de subiecte inventate în cinci minute la workshop-ul Blogoree de azi. writtenkitten.net – cine scria primul 100 de cuvinte şi îi apărea prima pisicuţă primea un guest post la Petreanu. Am ales De ce s-a stins lumina în Club A (sau în orice club vă vine-n minte).

De ce s-a stins lumina? Ca nici ea nu mai rezista! Nu mai rezista sa lumineze atatia bolovani de oameni, atatia gagii care vin si-si toarna-n ei licori ca sa prinda curaj sa agate vreo tipesa ratacita la ora aceea a diminetii. Ca nici lumina nu mai vrea sa vada paradisul destrabalarii (sau iadul, pentru fete cuminti ca mine) ce se desfasoara inaintea ochilor ei (daca lumina ar avea ochi) in fiecare weekend. S-a stins lumina pentru ca au stins-o aceia ce vor cat mai putina lumina, sa vada cat mai putine defecte, cand se saruta cu una dintre ametitele alea ratacite.

Daca-s fi un tungsten sau vreun kelvin intr-un club bucurestean zau ca as prefera sa las locul laserului ochios ce pune umbre frumoase si pe cele mai nereusite exemplare ratacite in paradisul destrabalarii. M-as ruga ca vreun ametit sa se imbete atat de tare incat sa dea cu capul de becul in care sunt prinsa si sa mor subit decat sa mai vad rataciti din astia cautand satisfactie pentru o noapte, sau, mai grav, pereche. Adica tipa aia uratica machiata cu albastru puternic pe la ochi sa-mi faca mie copii?

S-a stins lumina, asteptam dimineata, asteptam sa ne vedem moacele botite langa perna pe care dormeam singuri de obicei. Ce bine era cu lumina stinsa! S-a stins lumina aseara si nimeni nu s-a panicat. Toata lumea a scos un Wooo de extaz si s-a pus probabil pe pipait ce prindea in jur. Speriatele (subsemnata) poate-au apucat mai strans de geanta. Antrenatele poate au apucat mai strans de buzunarul lui.

S-a stins lumina aseara in Club A, ca in piesa aia de teatru in care ai jucat in liceu, cu grupul ala de zapaciti care vor sa ia curentul in tot orasul, in toate cluburile din oras ca sa se manifeste impotriva paradisului destrabalarii pe care-l urasc si eu la fel de mult.

Mie-mi place pe lumina. Omul pe care vreau sa mi-l fac prieten trebuie sa se simta in largul lui cu lumina aprinsa, cu reflectorul bagat in ochi sau cu razele de soare in freza. Ca nici mie nu-mi pasa ca lumina e aprinsa.

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. radu

    bine de tot punctat! valabil si pentru baieti tot ce ai spus despre fete

  2. andrei

    ‘daca as fi…’ poti scurta ‘dac-as fi…’,nu ‘daca-s fi…’ ;)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Creativitate?! Da, se poate! | - [...] propus de Vlad la: Alex, Bobby 1, Bobby 2, Miruna, Lunna, Elena, Toma, Răzvan, Carmen, Anne-Marie, Auraş. Unele sunt…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie