
Neaţa!
Am o veste bună pentru cititorii mei: miercuri vă gătesc! Aoleu, eu! Sper c-am moştenit ceva talent pentru prăjituri de la Oma mea, dacă nu, promit să vă instruiesc să spuneţi că mi-ai ieşit grozav.
Aţi auzit de Cinnabon? Cinnabon este liderul internaţional în domeniul rulourilor cu scorţişoară şi au patiseriile alea ochioase prin mall-uri. Iaca îmi iau patru cititori miercurea asta, de la 19:00 la AFI, să le gătesc rulouri acolo, pe loc. Cu scorţişoară din aia specială cum au ei. Scorţişoara Makara, provenită din munţii Indoneziei şi comercializată exclusiv de brutăriile Cinnabon.
Staţi liniştiţi, o să fie un bucătar acolo care să-mi explice cum şi ce trebuie să fac, promit să nu vi se facă rău sau ceva :) Cu ocazia asta ne şi cunoaştem.
Ia ziceţi, ne vedem miercuri seara să vă gătesc?
Dacă vreţi să gustaţi rulouri făcute de mine trebuie să îmi spuneţi ce prăjituri făceau ai voştri acasă şi ce gust aveau. Din amintiri, aşa. Mame, bunici, vecine pricepute. Şi musai să-mi daţi şi numele prăjiturilor, ştiu că acele cărţi vechi de bucate sunt adevărate comori!
Aştept răspunsurile voastre până mâine la prânz. Cei aleşi vor primi mail cu detalii.
Săptămână delicioasă vă doresc!
14 Comments
Join the conversation and post a comment.
Mama inca face prajitura Americana, cu crema de lapte si unt, buna buna de te lingi pe degetele. De cate ori am ocazia, ma pisicesc pe langa mama, poate poate mai face o prajiturica d-asta buna
Nu gasesc exact reteta mamei, dar cea mai apropiata e: http://www.secretulprajiturilor.ro/prajitura-americana-p1611.html
Ce-mi place numele, Americana :)
Deja simt miros de scortisoara! ;)) Bunica facea cosulete – niste prajituri cu totul deosebite si sunt deja “a must” la fiecare Craciun din familia Duma. Reteta am postat-o aici: http://www.ancaduma.ro/2011/11/30/povesti-de-sarbatori/
yumm, ce-ar merge la cafea astea! Sau la ceai! Sau goale!
Bunica mea facea tort cu mere. Doamne, ce minunatie! :)
Acum, ca am mai crescut, nu imi mai face nimeni prajituri. In tine imi e speranta :))
Păi hai să îi facem o vizită bunicii!
Cand eram mica, mama facea o gramada de prajituri si eram fascinata de procesul de preparare. Stateam cu ea si ii urmaream fiecare miscare, mai ceva ca un politist.
Totusi mi-am adus aminte de cornurile ei cu maciun de prune, pe care mi le facea in fiecare dimineata inainte sa plec la scoala. Tin minte ca ma trezeam cu miros de cozonac, nuca si rom.
Mama lasa aluatul de seara la crescut si dimineata se trezea pe la 5-6 sa le bage la cuptor.
Grozavă mama ta! Mi-ai făcut o poftă de magiuuun!
Nu se extind? Pe la Cluj oare nu vin? :)
Îi întrebăm. Sunt amatori de scorţişoară la Cluj, deci!
Salut!
Speram sa ajungem si la Cluj:). Deocamdata ne gasesti in Bucuresti (AFI Cotroceni, Baneasca Mall, Sun Plaza) si in Constanta (Maritimo Mall). Te asteptam la noi!
Desertul copilariei mele era cremesul. Ajutam la crearea cremei si aveam grija sa nu se arunce nici o picatura. Imi amintesc si acum mirosurile de vanilie si zahar macinat…
Iar cand am mai crescut am trecut la varianta 2.0. In loc de foile normale, am facut cu piscoturi. Si e cea mai geniala prajitura. :D
pişcotar, clar!
Cand mai trec pe acasa fac unul, sa iti aduc sa vezi. Nici nu se compara cu cremesul obisnuit…