Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Am fost şi eu blogăr ghegetist

Posted by on 7 November 2011 in De zi cu zi | 0 comments

Am fost şi eu blogăr ghegetist

Adică Sorina de la BORŢUN•OLTEANU s-o încumetat să-mi trimită un GPS RoadScout 5150 şi-o tabletă MultiPad PMP 707, ambele de la Prestigio.

 

 

 

 

 

Vă daţi seama că m-am simţit tare importantă şi-am dat-o un pic în snobism cu o postare pe facebook, dar tot răul spre bine. Nu m-am afişat la metrou cu tableta, dar am luat GPS-ul cu mine în Redescoperă România. Atenţie, acesta NU este un review. Că nu mă pricep.

Femeile stau prost cu orientarea. Bine, bine, nu generalizez, EU stau prost cu orientarea. Mai am momente în care simt în aer, sânje sau pipotă direcţia în care trebuie să mă îndrept, dar de cele mai multe ori îs cu capu-n nori şi instinctul meu doarme. Aşa că am zis că n-ar fi rău să iau un ghid cu mine. Şi ne-a fost de folos în ziua în care, împreună cu Bobby Voicu şi colegii Bogdan Beşliu şi Iyli am decis să ajungem la Sarmizegetusa. Harta include traseele mai offroad, adică nu dă vreo eroare şi nu trezeşti că eşti în afara razei de acţiune a satelitului, dar îi amuzant că poţi ajunge sub Atlantic :) Ăsta-i un inside joke. Mai fuge de pe rută şi alege să meargă paralel cu drumul mare, dar te duce unde trebuie. Nu uitaţi că eu vorbesc de o cetate la care nu se ajunge aşa uşor şi nu-i pe-un drum tocmai bătătorit. Mi-a plăcut că îţi arată constant câţi kilometri mai ai până la prima schimbare de traseu, cât ai parcurs, ai limitator de viteză şi-un sistem Don`t Panic. Vocea nu-i deloc enervantă, cum îs majoritatea vocilor de GPS, are memorie de 128mb RAM/4GB flash, hărţi detaliate, un touch uşor de utilizat cu beţişorul primit şi vreo 550g. Mai multe zău că habar n-am să vă zic că-s atehnică şi am nevoie de un gadget care să mă ducă din punctul A în B şi să-mi arate în câţi kilometri pot alimenta :)

Despre tabletă o să scriu exact superficial, pentru că nu mă pricep să vă furnizez detalii tehnice. Adică le pot citi de pe site, dar ce rost are? Eu am folosit tableta ca e-book reader (au o librărie virtuală free bine dotată, Prestigio Plaza Book Store) şi ca mini-TV. Mi-a plăcut că are aplicaţii grămadă şi că au un sistem de notificări cu evenimentele Prestigio din lume. Pentru chiori ca mine display-ul îi numa` bun. Are ecran multi-touch, camera web (adică poţi skype-ui lejer, are şi microfon bun) şi-i powered by Android. Mie mi-e foarte utilă şi mai că n-aş mai returna-o. Am blogul şi reţelele sociale, cărţile şi căşti sau bluetooh prin care pot telefona, toate astea ţinute într-o husă elegantă, roşu cu negru.

Disclosure: anul trecut pe vremea asta eram în echipa BORŢUN•OLTEANU, al cărei client este Prestigio.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie