Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Am scorţişorit la Cinnabon

Posted by on 16 March 2012 in De zi cu zi | 10 comments

Am scorţişorit la Cinnabon

Miercurea asta am fost bucătar pentru cititorii blogului. Cum eu mă pricep mai bine să mă maimuţăresc decât să înţeleg cum poţi să rulezi dintr-o singură sucire ditamai aluatul de 30 de cm lungime, am gherlit-o la un moment dat, dar colegii (cred că am fost colegi două ore cât mi-am băgat şi eu nasul în bucătăria lor) m-au salvat şi-au lipit iară ruloul acolo unde se fisurase.

Am primit un echipament tare drăguţ (m-am bucurat că am scăpat de purtatul plaselor de păr), mi s-a prezentat locul de muncă şi-am trecut la treabă. Aveam patru invitaţi ce pentru asta veniseră, pentru faimoasele rulouri (îs faimoase, zău, cică şi fetele din Sex and the City le mâncau), nu pentru mine să-mi rânjesc fasolele la ei.

M-am spălat şi dezinfectat pe mâini, mi-am pus mănuşile şi-am intrat direct în… aluat. Am meşterit la o tavă cu 15 minibon, adică varianta junior a rulourilor cu scorţişoară. Mă, şi mirosea scorţişoara aia de-mi venea să stau numai cu degetul în străchini.

 Am fost supravegheată îndeaproape de doamna Nuţu, Area Manager, care şi-a instruit pesemne angajaţii că o să vină o zăpăcită antitalent, că ăştia stăteau cu ochii pe mine ca pe butelie. Treceau clienţi pe-acolo şi trebuia să mă abţin să nu bag degetul în frosting, c-aş fi transmis un mesaj greşit.

Precum ştiţi, la Cinnabon totul se face în văzul clientului. Acolo se întinde aluatul, se măsoară cu rigla, se dă cu margarină, se pune scorţişoară (toate cantităţile sunt măsurate în zona de mixing şi se ştie exact cât şi ce trebuie – eu am semnat un contract de confidenţialitate, acuma nu că mi-ar fi zis mie secretul deliciului, dar na). Se pune la dospit, se pune la cuptor, se ia temperatura ruloului (asta mi-a plăcut cel mai mult, bagi un termometru în rulou şi trebuie să aibă peste 74 de grade Celsius ca să fie gata). Se unge cu frosting şi se serveşte cald-călduţ-aburind.

Tot ce rămâne după o zi de muncă se… aruncă! Eu le-am zis că putem rezolva situaţia asta, e păcat de atâta risipă. Ştiu însă exact câte tăvi sunt necesare pentru fiecare zi de vânzare (cică duminica îi cel mai aglomerat).

Cititorii mei au putut să mă vadă în acţiune, se adunaseră la geam să facă mişto de mine să mă admire. Mi-am încercat talentul şi cu un cupcake, pe care l-am greşit dinadins (am pus glazură prea multă şi-am turnat steluţe mii ca să îl pot mânca eu).

Mi-a plăcut mult experienţa, parcă mi-a făcut chef să fac şi eu o prăjturicî acasă. Vă asigur că toată lumea a plecat cu burta plină şi că nu am avut plângeri (suntem deja la două zile după eveniment, aş fi aflat).

Fotografiile întregului proces AICI

Mulţumiri Corinei, Dianei, lui Bogdan şi lui Ilie pentru aşteptare (rulourile au stat 15 minute la dospit, 15 minute la copt şi mie mi-a luat cam încă jumătate de oră să le fac).

Mulţumesc fanilor, părinţilor şi lui Dumnezeu! Nu aşa era discursul?

10 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Ilie

    Salut,

    In primul rand, merci frumos pentru invitatie, mi-o facut placere sa fac cunostinta cu tine si prietenii tai, iar in al doilea rand trebuie sa revin cu doua review-uri bune la adresa rulourilor tale: unul pentru cel mancat acolo, iar al doilea vine de la “hotzu” care mi l-o furat pe cel luat la pachet. :)
    Deci, numai de bine,
    keep up the good work! ;)

    • anne

      Cunosc, cunosc :) Prefer să spun PAS acestei provocări, nu de alta, dar mai am multe de făcut pe lumea asta şi asfixierea prin înecare cu scorţişoară nu-mi surâde

  2. alina

    “hotu'” subscrie :D ;))

    Succes! :)

  3. KorinaMS

    n-ar fi dat baaaaaah si ea un link :)))

  4. Bogdan Pater

    Eh, e ok si asa. Doar am stabilit ca tu esti influencer si fara link-ul ala. Remember the drinks? …

Trackbacks/Pingbacks

  1. Campaniile din blogosfera romaneasca (ultimele doua saptamani) | refresh.ro - [...] Nicolau si Anne-Marie Chelariu si-au exersat talentul de bucatarese la Cinnabon, iar apoi si-au invitat prietenii sa guste din…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.