Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Antreprenori români care încearcă

Posted by on 19 March 2015 in De zi cu zi | 2 comments

Antreprenori români care încearcă

Nu cunosc mulţi antreprenori români: salut, Bobby Voicu! Nu toţi cei care au dezvoltat o aplicaţie sau au avut o idee de business sunt, automat, antreprenori. Am avut o experienţă neplăcută cu un “antreprenor” cu mentalitate de agent imobiliar, care încerca să-mi vândă nişte gogoşi mai umflate ca bula în care trăia şi era cel mai şmecher antreprenor în viaţă. Câh.

Îmi place de Tudor Iacob, care încearcă lucruri de când îl ştiu şi acum beneficiază de un grant pentru NativeBox. De la Tudor ştiu şi de Tiberiu Anghel, care m-a contactat să-l ajut să dăm de veste de existenţa pixului 3D în România şi-a ieşit ceva simpatic:

Băieţii ăştia doi au ceva în comun (în afara faptului că au fost colegi de apartament o vară): bun simţ, ambiţie şi perseverenţă. Ambii au fost dezamăgiţi, păcăliţi, prea entuziaşti, traşi pe sfoară, ambii au pierdut bani şi timp.

Tiberiu mi-a povestit acum ceva timp despre un eşec precedent (şi suma de bani pe care a pierdut-o) şi m-am bucurat când m-a recontactat să-mi povestească despre Bike Angel, proiect pe care l-au lansat azi pe KickStarter şi pentru care au nevoie de 25.000 de euro.

1. Ce este Bike Angel şi cum s-a născut ideea, Tibi?

Eu m-am mutat în Alba Iulia, poate că aici e în siguranţă Kuntz, dar Sprick a fost răpit din Bucureşti, din scara blocului, cu toate că o patrulă de poliţie era pe-acolo.

Le urez multă baftă şi răbdare băieţilor şi sper să strângă cât mai repede banii de care au nevoie să se apuce de producţie!

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. MOOG

    Sti ce nu inteleg pesonal prea bine?
    Guma de sters 3D a inventat cineva?
    Cadrul e de metal, cel putin la noi astia cu biciclete normale. Si metalul cam izoleaza bine din undele radio. Deci …. cineva tre sa scoata cumva antena afara. Si daca o vede si-o rupe … Da ca idee e buna. Ar fi interesant, cum cam toata bicla e din fier sa aibe ori un electrosoc controlat de accelerometru, cu un delay ca sa i-o traga in mers, sau un sistemn ceva de blocare. Poate un cititor de amprente pe ghidon?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie