Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Aproape o lună de teatru şi film

Posted by on 14 May 2012 in De zi cu zi | 5 comments

Aproape o lună de teatru şi film

Bine v-am regăsit după weekend!

Ţin vestea asta de ceva vreme şi bucuria primei reacţii s-a consumat (am ţopăit, am telefonat, am chiuit în telefon, m-am bucurat că sunt tot mai aproape de împlinirea dorinţei ăsteia), dar o să mai fie un val de euforie cu câteva zile înainte de începerea evenimentelor. Pentru că:

1. Sunt blogger oficial la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu – ca mărime şi ca amploare FITS este al treilea festival de arte ale spectacolului din LUME! Anul trecut am fost la conferinţa de presă a festivalului şi-am constatat cu mare plăcere că şi autorităţile se implică, că Ministerul Culturii bugetase bine partea de cultură, chestiune ce nu s-a repetat deloc anul acesta. Cum, tăticule? Niciun ban? Branding de ţară pe moca, adică? România culturală pe moca? Turişti cu ghiotura şi oameni de calitate aduşi pe banii cui? Oricui, numai ai Ministerului Culturii nu! Ironic, mai ales în contextul temei de festival de anul acesta: Crize. Cultura face diferenţa. Sunt supărată rău pe tema asta, dar prefer să vă povestesc despre spectacolele la care am ales să merg (o să prind în sfârşit Faust-ul de la Sibiu!) şi atmosfera de festival, mai ales că e prima dată când merg şi am acces peste tot. Peste 2500 de invitaţi din aproape 50 de state, peste 300 de evenimente şi peste 60 de spaţii de joc în zece zile. Mă găsiţi la Sibiu de pe 24 pe 28 mai (iar Festivalul are loc între 25 mai şi 3 iunie).

2. Sunt blogger oficial la Transilvania Film Festival – TIFF 2012. Nu am văzut Clujul în viaţa mea, n-am mai fost la TIFF. Îmi doresc de vreo trei ani şi poate că a fost destin s-o întâlnesc pe Flavia :) Religia si credința sunt puse in discuţie anul acesta la TIFF, printr-o selecţie puternică de filme pe această temă şi printr-o campanie de promovare inspirată de ideea ca filmul este religia TIFF-ului. „Campania de imagine pleaca de la o simpla constatare: la TIFF, filmul a devenit o religie. Spectatorii nostri, cei care au crescut cu noi si cu filmele festivalului, sunt credinciosii nostri. Si noi, si ei – devotati suta la suta TIFF-ului”, explica directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov. Mă găsiţi la Cluj între 1 şi 10 iunie şi revin cu mai multe detalii după ce urmăresc toate cele 69 de trailere ataşate în mail-ul oficial :)

5 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. katairobi

    bine ti-a fi tie in cluj:) welcome

  2. Fata de pe plaja cu ganduri

    Felicitari multe! Si nu numaipentru amploarea evenimentelor in care te implici, cat pentru faptul ca iti concretizezi dorintele, mi-nuuu-naaat!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cine blogu şi-a-ngrijit / La TIFF bine-o fost primit. ANNE-MARIE CHELARIU | TIFF Blog - [...] Restul articolului pe blogul Annei-Marie. [...]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie