Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Băieții răi ai Internetului

Posted by on 31 May 2014 in De zi cu zi | 1 comment

Băieții răi ai Internetului

Pe lângă sex, imaginea de bad boy vinde. Nu ne plac intelectualii, mai dă-i încolo de ochelariști care citesc, nu ne plac amărâții ăia de băiețași retrași, nici hipsterașii, masculii care-și văd de treaba lor, însă ne dăm în vânt după… cum să le zic… smardoiașii verbali.

Cum apare vreun articol în care e unul mai nervos, mai acid, își mai bagă câte una, și-o mai scoate, mai spune câte-un adevăr de care suntem cu toții conștienți: Băăă, coițeee, Guvernul e de căcat! Băăă, s-a scumpit pâinea, băăă, mulți rahați de câine prin București, Puie Monta!, Băăă, sexul e mișto, virginule!

Și dacă articolul respectiv mai e scris și corect gramatical, păi ține-te, tati, avalanșă-n newsfeed și pac!, în topul articolelor virale pe luna Iunie.

Motive, după mintea mea de cioară vopsită, pardon, șatenă blonzită, ar fi două: e comod să ne ascundem în spatele lor, da, bine-a zis, asta aș fi zis și eu, dar sunt un pussy și dacă o încasează cumva că a deranjat pe careva, măcar nu-i semnat de mine or suntem atât de slabi de înger încât ne lăsăm păcăliți de ambalajul taurul comunal, care, din păcate, se reduce doar la sunetul tălăngii.

Cititorii blogurilor ăstora semnate de smardoiașii verbali sunt ca niște femei care suferă de sindromul Stockholm: hei, bună, îndrăznesc să las comentariul ăsta aici, te citesc de multă vreme și îmi place mult cum pui problema, dar în chestiunea de față nu prea aș fi de acord. Răspunsul va fi, mai mult ca sigur, în stilul smardoiașului: agresiv, intimidant, pe măsura reputației. Și, cu toate astea, acceptăm să fim puși la colț, da, da, lider absolut, te rog, urinează pe opinia mea și arată-mi care mi-e locul, inundă-mă-n injurii și limitează-mă, personalitatea mea e pe altarul venerației tale!

Când o să înțelegem că being cool nu înseamnă doar a avea gura mare, limba ascuțită și câteva metafore vulgare la activ, atunci o să fie și mai puține articole care se rezumă la sex, femei și frustrări. Sau poate că avem nevoie și de astea, să eliberăm supapa, naiba știe?!

Femeile au nevoie de confirmări că-s frumoase și deștepte, ăștia au nevoie de confirmări că-s, scuzați franceza, coioși.

Băiețașii ăștia de cartier ai Internetului sunt închiși în cutiuța lor cu valori “bărbătești”. O descriere amănunțită a fenomenului oferă Tony Porter, aici:

One Comment

Join the conversation and post a comment.

  1. acsel

    Foarte mișto prezentarea lui Tony Porter.
    Dar cred că un mare rol în comportarea omului, fie că e bărbat sau femeie, are educația. Și da, se educă diferit fetele de băieți, dar cred că multe situații nu sunt puse bine.

    De exemplu, de ce trebuie să le spui fetelor să aibă grijă să nu le pună cineva pastile prin pahare în cluburi? De ce nu le spunem băieților să nu pună pastile la fete?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie