Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Băieţeii şi prinţesa

Posted by on 9 November 2012 in De zi cu zi | 12 comments

Băieţeii şi prinţesa

Tot mai des mi se plâng prietene, că tipii cu care se înțelegeau ele bine înainte s-au schimbat radical de când s-au combinat cu vreo tută ciufută. Băi, eu nu zic că nu-i posibil, că, vorba aia, creierul ne funcționează tare bine, 24 din 7, chiar și-n somn, dar până ne îndrăgostim. Și dacă gagicuța pe care și-a luat-o prietenașul nostru cu care eram în cârdășie de ani de zile o are de aur, atunci tocmai l-am pierdut, cel puțin până la prima ceartă mai serioasă cu tipesa în chestiune.

Eu îs naiva aia care crede în prietenie simplă între un băiat și o fată. Da, ok, ok, ne-am pupat de câteva ori, să verificăm “Băi, simți ceva? Io nu” și ne-am văzut de treabă. Când prietenul dă de una care îi din altă lume și vede numai pufoșenie, apăi îi caz de supărare. Nu, nu te duci să ai o discuție cu femeia. Că n-are ce să înțeleagă și poate ți-l mai și întoarce împotrivă. Nici cu el nu vorbești, că dacă deja s-a răcit treaba între voi și oricum cu tine nu făcea sex, n-ai ce să-i ceri.

Îl lași în pace și te rogi ca individa nouă să derapeze, că lucrurile revin apoi la normal, stai tu liniștită.

Și da, cred în tipa aia mișto cu care e combinat prietenul meu cel mai bun și cu care chiar mă înțeleg atât de bine că ajungem să facem mișto de el.

Exemplificare din lumea celor mici: eram în tren acum ceva luni și a oprit în câmp, normal, ca tot moldoveanul ce n-a mai dat pe-acasă să aibă timp să admire cât o mai crescut porumbul, cum se mai vopsesc casele și ce mai înseamnă să fii gospodar. Și-n câmpul cela în care oprisem se jucau trei băieți și-o fătucă mai măricică decât ei. Să tot fi avut a noastră vreo treișpe și ăi mici vreo opt ani. Și încercau s-o impresioneze și se îmbrânceau între ei, și-și mai trânteau câte un pumn, și mai făceau câte-o tumbă. A noastră, văzând că-i loc de distracție și de manipulare feminină, a pus rapid de-un concurs. Și le tot dădea probe ăstora și îi punea să sară, să danseze, să alerge, să se fugărească în jurul unei grămezi de crengi, să facă flicu`. Îi aplauda și îi încuraja pe fiecare, și să vezi ce se îndârjeau ăștia să execute mai bine ordinele! La un moment dat, fata s-a plictistit, s-a ridicat și a plecat, iar ăia micii au rămas să se bată. Na de-aici învățătură de minte.

Răbdare și tutun! Și băieților: noroc la femei din alea mișto!

12 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Feri

  Noroc sa fie, dar ce inseamna femeie misto ?! Una care sa inteleaga ca tu ai si alte prietene de gen feminin pe care nu vrei sa le ….? Si chiar sa fie prietena cu ele, asta ar fi misto ! :)

 2. Feri

  Nu nu, deci ziceai ca sa avem noroc de o femeie misto. Si eu intrebam daca o femeie misto e aia care intelege ca tu (adica eu sau baietii) ai si alte prietene/amice fete/femei pe care nu vrei sa le f…, si mai mult sa fie si prietena cu ele…

 3. Adina

  Nu stiu cat de mult se schimba baietii cand dau se cupleaza cu o tipesa mai cu ifose, ca n-am asa de multi prieteni baieti si oricum baietii au mai putine schimbari de comportament, dar stiu f bine cum e cu fetele care, in majoritatea cazurilor (nu zic ca toate sunt la fel), atunci cand incep o relatie uita de toate prietenele si isi mai amintesc de ele doar in momentele de impas sentimental.

 4. Jacqueline

  Buuun de tot! Momentul ala cand trebuie sa relationezi cu printesele, ah, pardon, iubitele amicilor tai, care cumva ii au la degetul mic (n-am sa inteleg de unde preschimbarea asta totala a masculilor).

  Cat despre manipularea feminina… daca face asa copila la 13 ani, la 20 ce mai face? :|

 5. Simina

  Mişto tare blogul :D
  Şi postarea asta fix cum trebuie. Deşi eu n-am probleme cu prietena prietenului meu cel mai bun, e mai nasol că nu-l mai văd aşa des…

  P.S. Jay Z în concert FTW.

 6. MonitoruDePiatra

  Dacă gagicuţa o are de aur, eu zic să vă exuberaţi şi încărcaţi cu răbdare. Pentru că aurul e rece, şi tare şi lucios. Şi galben. Şi fără gust. Şi cu potenţial reumatogen. O să i se aplece repede de atâta aur! Şi-atunci, poate se-ntoarce la alte metale preţioase, pietre Swarovski etc.

 7. Andreea D.

  Eu zic că băieţii se lasă “influenţaţi”, iar ăsta-i un cuvânt mare în acest caz, pentru că le place competiţia (mai întâi să-i învingă pe ceilalţi pretendenţi şi mai apoi s-o cucerească şi pe domniţă).
  Relaţiile cu gagicuţe d-astea se sfârşesc repede sau, din contră, ajung să-i schimbe pe cei doi. Dar, oricum ai da-o prieteniile ar trebui să rămână prietenii.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Prietena ta nu e suficienta? - Sandra Clipea | Sandra Clipea - [...] articol de gagica frustrata satula momentan de toate specimenele masculine .Dupa foarte misto-ul articol al lui Anne Marie, am…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie