Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Banii sau… viața? You`re doing it wrong

Posted by on 26 March 2013 in De zi cu zi | 12 comments

Banii sau… viața? You`re doing it wrong

Viața e chestia aia care se întâmplă cât noi stăm aici, pe Internet. E chestia aia care trece pe lângă mine cât stau și aștept mail-ul ăla, sau aprobarea aia, sau cât editez un comentariu lăsat de vreun frustrat de care n-am chef azi, că-i pur și simplu o zi din aia în care dacă mai vii și tu și îmi spui că nu fac bine ce fac apăi dă-o-n mă… măliga mă-sii!

Viața e aia care trece pe lângă mine cât eu stau aici, pe net, în loc să iau un rucsac și să urc pe-un munte. Te mai și strici la cap, la un moment dat nu mai dai randament.

Viața e aia care trece când eu regret că nu pot să merg cu prietenii la o pizzerie, într-un oraș mișto, în toiul zilei, să râdem, să ne holbăm la oameni. Apoi să molfăim prăjituri la o cofetărie. Pentru că trăim în capitalism sau ceva.

Pentru că trebuie să stăm pe net și să ne facem o grămadă de probleme, nervi și iluzii. Ne trăim viața pe net. Minim opt ore pe zi. Minim vreo șapte, opt ani, cu indulgență. Aia e viață care trece pe lângă tine. Că nu ești cu bunicii, că nu îți vezi familia, că nu stai suficient cu iubitul, că nu ai vreme de citit, că nu ai aer uneori, că te dor toate, și spate și mușchi și îți pocnesc oasele la 24 de ani. E viață, sunt filme pe care nu apuci să le vezi și muzică pe care o tragi și n-apuci s-o asculți, sunt întâlniri pe care le amâni și zile și experiențe pe care le drămuiești.

Că le amâni pentru weekend. Și weekendul trece într-o clipită, dormi sâmbăta mai mult ca să mai estompezi, naibii, cearcănele alea și îți faci o ciorbă, vezi două episoade din ce-a rămas restant și e deja duminică. N-ai timp să ieși din oraș că ieși vineri la șase. Și se-adună, mă. Se-adună. Nefericiri, mari sau mici, și ajungi să nu mai știi nici ce să vorbești când cunoști un om nou. Că nu mai ai nimic, inspirație, sclipire, doar un dor și-o nostalgie care te mistuie. Și întrebarea aia: eu ce fac?

De ce ne trăim viața pe net? Ca să facem… bani? Și atunci nu ajungem, inevitabil, la tâmpita alegere: banii sau… viața? C-am fost învățați că nu le putem avea pe toate.

Papucii mă-sii de postare tristă.

12 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. georgestoica

  Nu ştiu cum se face, dar postarea asta pe mine mă motivează, tocmai prin sentimentul trist pe care-l degajă.
  Mă duc să mă arunc în zăpadă. Am eu aici lângă birou un ditamai troianu’.

 2. Alice

  Exact asta e si dilema mea, noroc ca rutina asta mai e presarata din cand in cand de clipe din alea de geniu, cand ma mai bucur de un comentariu frumos pe blog, mai beau un pahar de vin cu the mister, mai planuim o mica evadare… si uite asa mai trece o zi. Hang in there, clar te-a lovit acum valul si esti sub influenta.

 3. Alexandra

  Stiu perfect la ce te referi. Pai si ce-i de facut?

 4. Alexandra

  complicata treaba …c-acuma n-ai nevoie de ultima masina dar nici nu poti sa traiesti din aer. Din pacate “viata” nu e nici la cei cu bani mai putini si cu timp mai mult

 5. Andra

  Eu cred ca secretul e sa tot cauti ce-ti place sa faci pana gasesti. Desigur, nici atunci nu vor fi toate zilele presarate cu zahar, dar macar vor face mai usoare orele pe care le petrecem lucrand de zor pentru obiectivele noastre si ale altora. Cheer up, love!

 6. Ionut

  Fara bani e greu cu viata,asa ca incearca sa le combini.Fa bani sa ai ce cheltui cand mergi la distractie :)

 7. Carmen

  Mie mi se pare foarte importante momentele astea de luciditate si deciziile pe care le luam cand reusim sa le avem. Nicio schimbare de plan nu mi se pare gresita. Gresit e sa nu incerci sa schimbi nimic si apoi sa regreti.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Anul acesta… | The Anne-Marie - […] 8. am tot suferit pe Internet. A fost oboseală, a fost neliniște, a fost rutină, a fost tristețe, a…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie