Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Bătălia galeriilor Steaua-Dinamo

Posted by on 20 August 2016 in De zi cu zi | 2 comments

Bătălia galeriilor Steaua-Dinamo

Nu mă pricep tare bine la fotbal, dar am văzut câteva zeci de meciuri de când locuiesc cu Makavelis. M-a învățat, în mare, cum să urmăresc un meci și, de cele mai multe ori, chiar le găsesc entertaining.

Pe lângă faptul că m-a învățat cum să urmăresc un meci de fotbal (cu această ocazie mi-am schimbat total părerea despre acest sport), am trăit lângă bărbat și momente mari de stadion. Mă atenționa de fiecare dată când se întâmpla ceva în tribune, dădea sonorul mai tare la TV și-l vedeam cum i se ridică părul pe mâini, se bucura cu fiecare intonare de imn al Barcelonei, aprecia orice mobilizare a fanilor lui Bayern, ce mai, făceam împreună valuri pe canapea!

Deci, de vreo doi ani încoace, nu sunt chiar o gâscă totală în ceea ce privește sportul-rege, așa că-ndrăznesc să-mi dau cu părerea despre războiul orgoliilor dintre Steaua-Dinamo (mare derby în seara asta, apropo). Ce a făcut Dinamo la meciul Steaua-Man City a fost, în umila mea opinie, un trolling extrem de isteț și am apreciat gestul așa cum apreciezi un meme bun după un episod Game of Thrones. Nu a fost nicio ambuscadă, niciun sabotaj, ci galeria Dinamo a dovedit că e mai tare-n neuroni. Mesajul a fost unul decent, de mândrie de suporter, nu a sărit nimeni pe mamele sau nevestele lor, nu înțeleg de ce atâta umilință.

Nenea Andone a reacționat diplomat: ”A fost ceva neașteptat, o farsă de bun gust; cine e inteligent înțelege, nu trebuie să o ia ca o răzbunare, e o luptă și intre galerii. Sper să ne ridicam la nivelul fanilor”.

Prefer, ca spectator (la nivel amator) de fotbal, să văd rivalitate în ingeniozitate și idei de promovare a propriei echipe, decât rivalitate în pumni, huliganism și aruncarea cu scaunul la peluză.

Steliștii sunt, în cazul ăsta, sore losers, drept urmare au interzis orice fel de coregrafie pentru derby-ul din seara asta, indiferent de echipă. Deh, Dinamo a vândut deja mai multe bilete.

PS: sper să nu citească tata articolul, e stelist înrăit de mic :)

PPS: nu sunt nici stelistă, nici dinamovistă, mă uit la meciurile pe care le alege bărbatul.

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Doc

    Cei doi rivali eterni…

  2. Hertug Alexandru

    Era de asteptat ca Mancester City sa castige meciul contra Stelei din preliminariile ligii campionilor 2016 jucat pe Etihad Stadium. Golul lui Fabian Delph a venit ca o surpriza placuta pentru fanii lui Manchester City. O pierdere nu ajuta cu nimic echipa noastra care va continua de acum in Uefa Europa League. Sunt sigur ca Laurențiu Reghecampf va trebui sa schimbe strategia de joc pentru urmatoarele meciuri din Europa League.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie