Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Bling masculin.

Posted by on 29 November 2010 in De zi cu zi | 4 comments

Bling bărbătesc

Nu ştiu câţi dintre voi consideră că un bărbat are mai mult stil dacă poartă bijuterii. Da, în categoria asta intră şi ceasurile, dar părerea mea e că aici nu poţi da greş nici măcar cu un ceas de plastic cu Mickey Mouse. Scriu serios, piesa asta ar spune despre tine că eşti un tip simpatic, haios sau că ai fi rămas vreun copil (chestie destul de incitantă pentru unele femei, alea de vor să fie mămici pentru jumătatea lor) sau măcar ar ridica nişte întrebări. Şi am mai zis că dacă femeile au întrebări, vor cere răspunsuri. Deci le-ai atras atenţia.

Ceasurile sunt cele mai faine accesorii inventate vreodată (şi eu chiar port un ceas bărbătesc). Discuţia nu se va învârti în jurul acestor accesorii sofisticate, ci vreau să îmi spun propria părere despre celelalte bijuterii pe care le poţi purta ca bărbat, fără să dai în ridicol sau să stârneşti reacţii contradictorii când ieşi pe stradă. Singura idee pe care trebuie s-o reţii înainte să citeşti mai departe e legată de abundenţă: Dacă porţi mai multe bijuterii decât mine nu ai făcut decât să te sinucizi social.

 

Less is more zice o vorbă dintr-altă limbă. Nu purta câte trei lanţuri deodată doar pentru că unul e de la mama, altul de la iubita şi altul e adus din Germania de „frăţiorul” tău. Un lanţ subţire cu un pandantiv care nu sare în ochi, o lucrătură clasică, un semn zodiacal, un simbol care are însemnătate pentru tine nu deranjează pe nimeni. Bine, atâta timp cât nu îţi ţii cămaşa desfăcută şi când mergi ţi se prinde de părul de pe piept.

Inele: verigheta (dar aici nu mai ţine de tine, aşa-i? J) sau dacă eşti muzician şi ai un statement poţi opta şi pentru un inel mai masiv. Personal nu îmi plac inelele la bărbaţi. La fel cum nu îmi plac cerceii în ureche. Unless you’re a RockStar, nu alege cercei în sprânceană, limbă, sfârcuri sau alte locuri mai mult sau mai puţin vizibile.

Brăţările: Nu e sfârşitul lumii dacă porţi o brăţară, atâta timp cât nu o porţi o dată cu ceasul. Personal îmi plac brăţările din piele sau împletite din diverse aţe de culori diferite.

 

 

4 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. SorinNeagu

  vorba lui birkof, in afara de cele doua, pe care le port tot timpul, si la propriu si la figurat, singurul accesoriu/bijuterie pe care-mi place sa-l port este ceasul. Il aleg cu grija, sa mi se potriveasca stilului vestimentar, personalitatii si chiar si statusului meu social (ce sa caut eu cu un cartier de 3000 de lei, cand este clar ca nu duc o viata extravagant). Totusi il port mai mult din necesitate.. fara el ma simt rupt de realitate :)) realitatea fiind ca timpul trece si ca mereu tre’ sa profiti de fiecare secunda
  Verigheta, sincer, nu ma vad purtand. Ma gandesc la insuratoare, dar nu ma vad purtand inele/verighete :))

  • theannemarie

   Avand in vedere ca inca sunt la birou, there goes my optimism cu Timpul trece si trebuie sa profiti de fiecare secunda :)
   Si mie imi plac ceasurile barbatesti de mor, dar nu alea cu bratara de metal.

 2. Gonzo

  Dar de brelocul de la chei ce zici?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie