Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Blogging is about honesty. Blogger american la Bucuresti

Posted by on 6 October 2011 in De zi cu zi | 0 comments

Blogging is about honesty. Blogger american la Bucuresti

În timp ce unii dintre internauţi şi facebookişti scriu statusuri superficiale precum RIP Steve Jobs sau se întrec în bancuri despre iPhone 4S şi legătura cu moartea acestuia, eu vreau să vă povestesc despre întâlnirea de ieri cu Melissa Silverstein, bloggerul american la Bucureşti. Ruxa (căreia îi mulţumesc încă o dată) ne-a strâns de pe unde eram împrăştiaţi (job-uri, teren, evenimente sau paturi :) ) şi am băut o cafea împreună cu cea care-şi pune semnătura pe Women And Hollywood.

Discurs fără pauze, extrem de interactiv şi amuzant, presărat cu expresii colocviale (ceea ce-mi confirmă că unele lucruri sună mai bine în engleză :) ), concentrat, cu accent pe a răspunde întrebărilor noastre, nu a-şi împinge propriul brand.

Am întrebat de cât timp a “înflorit” blogging-ul în State şi mi s-a răspuns: cam de cinci ani. Cam ca la noi, doar că, vorba lui Chinezu, ei au cu totul altă “infrastructură”. La ei blogging is a real job, sunt star-bloggers invitaţi la TV săptămânal, au audienţă bine segmentată, ştiu exact cui se adresează şi toate resursele se duc în direcţia asta. Gândiţi-vă că Melissa scrie DOAR despre filme independente cu subiect feminist şi regizori femei. Şi da, face bani din asta. În România am avea probabil trei oameni interesaţi de subiect.

Mi-a plăcut felul în care Melissa spune lucruri de bun simţ, dar într-o manieră foarte concisă şi motivaţională: Hiring me means hiring my network, my access. Accesul către oamenii care mă ascultă pe mine, fie că sunt cincizeci sau trei sute, oamenii la care TU, ca agenţie sau brand vrei să ajungi prin intermediul meu. Simplu şi deştept.

Eu mai vreau astfel de întâlniri cu bloggeri din afară, mi s-a părut nu numai a fresh way to start the day, dar şi edificator şi direcţionat către rezultate palpabile.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie