Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Blogul are ciocolată!

Posted by on 11 March 2012 in De zi cu zi | 5 comments

Blogul are ciocolată!

Joi am fost la Heidi Choco World, adică în locul ăla în care zici I just died and went to heaven. Cred că ştiu acum cum se simt copiii în fabrica lui Willy Wonka. Pentru că eu am salivat de cum am ajuns. Că arăta aşa:

So this is Heaven.

A fost un atelier la care nu am putut participa cu prietenii bloggeri din cauză de nesincronizare de program, dar am văzut şi cum se comportă doamnele şi domnişoarele jurnaliste scăpate la ciocolată. Iară singurul blogger printre jurnalişti. Cred că universul vrea să-mi transmită ceva :)

Am început prin a ne schimba cu ciupilici (nu din ălea de Chef, ci din ălea de ucenic), halat, ne-am pus mănuşi şi am purces la mirosit boabe de cacao. Cel mai aromat mi s-a părut cel din Ghana, urmat de bobul din Uganda. Apoi am gustat din lichiorul de cacao şi ni s-a arătat ce ingrediente foloseşte Heidi pentru versiunile de cioco locale.

Am fost fix un linge-blide la evenimentul ăsta. Am ieşit în toate fotografiile cu degetul în gură, şi pe bună dreptate!

Albă, amăruie, cu lapte. Fiecare a avut la dispoziţie o formă, un tip de ciocolată din cele trei şi toate ingredientele din fotografia de mai sus pentru a-şi inventa propria ciocolată. După pofta inimii. Eu mi-am branduit blogul şi-a ieşit ce vedeţi AICI.

Am mai aflat că la noi în ţară nu există şcoală pentru maeştrii ciocolatieri şi că atunci când vor să înveţe ceva nou merg în Patria Ciocolatei, Elveţia.

Cel mai frumos moment (în afară de cele în care am băut ciocolată delicioasă) a fost cel în care am “temperat” ciocolată. Eu când am auzit de aşa ceva credeam că trebuie să îmblânzim bobul sau ceva, dar am răcit pasta aceea delicioasă pe o masă de granit, apoi am ţinut forma pe un vibrator ca să spargem bulele de aer şi să se aşeze frumos şi am terminat cu răcirea de tot a formei în frigider. La patru grade.

Mulţumesc fetelor de la Rogalski-Grigoriu pentru invitaţia de-li-ciu!

PS: oricine poate vizita atelierul de ciocolată şi se poate programa la un seminar în genul celui la care am participat şi noi.

Ah, dulci ispite

5 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Tomata cu scufita

    :(( ma omorati cu evenimentele voastre si cu vizitele la fabrici de ciocolata. am citit anul trecut parca la raluxa ca si-a facut propria ciocolata, tot la Heidi. cand am fost mica am fost si io la Kandia, da’ nu-mi mai aduc aminte mare lucru si as vrea sa repet experienta. :D

  2. Loredana

    eu m-am intors de curand de la Torino unde a fost festivalul ciocolatei. doar am degustat zeci de specialitati de cicolata da’ tare mi-ar placea sa creez o bucatica dupa gustul si asemanarea mea :) e buna ideea pentru un sfarsit de saptamana mai special si duuulce

Trackbacks/Pingbacks

  1. #obiceiurisanatoase: Berea? | bloodie - [...] vertebrală, defectă de altfel, nu a fost de acord cu o călătorie așa lungă. Observ azi, la Anne-Marie, că…
  2. Campaniile saptamanii 5-12 martie din blogosfera romaneasca | refresh.ro - [...] si-au facut cate o ciocolata personalizata. Povesti de citit si vazut gasiti la Razvan Baciu, Anne-Marie Chelariu si Matilda…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie