Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Brigitte Bardot de România. O cunosc!

Posted by on 3 January 2013 in De zi cu zi | 1 comment

Brigitte Bardot de România. O cunosc!

E nimeni alta decât blonda mea prietenă mult iubitoare de animale, Simona, colega de bancă din clasa a noua.

E în stare să adopte toţi câini vagabonzi din lume şi să le vorbească şi să îi creadă cei mai inteligenţi şi mai buni. Acuma nu că n-ar fi, nu ştiu ce să zic, că nu prea am avut mulţi câini la viaţa mea (nu ca fata asta, cel puţin).

Când nu am avut unde să mai ţin o broască ţestoasă imensă şi turbată (pe numele ei Oscar Sanchez), am sunat-o pe Simona.

Când am primit de la ea un pisoi (care s-a dovedit a fi pisică peste câţiva ani) pe care-l botezasem Alfons Fred Astaire (apropo, dacă nu aveţi idei de nume de animale de casă, sunt aici), dar pe care mă convinsese mama că nu am cum să-l ţin la Bucureşti, am sunat-o pe Simona.

Primul ei animal de casă a fost pisica Ruby, care stătea ascunsă numai sub cadă şi ne făcea în ciudă nouă, copilelor care o strigam la joacă în genunchi pe gresie. Acum are trei câini, toţi salvaţi de pe stradă, a avut peşti (patru acvarii imense) şi o muscă pe care o botezase Petronela. Şi un bondar pe care îl botezase Victoraş. Şi trăiau toţi fericiţi în casă.

Dacă vede un ponei, vrea şi ea unul. Dacă e vreo poză cu pisici pe net, le vrea pe toate. Doamne fereşte să mai întâlnească vreun biet animal lăsat pe stradă, că pe toţi îi aduce acasă. Plus că are stilul ăla femeiesc căruia nu îi poţi face faţă: îşi subţiază vocea şi face ochii mari şi zice: haaaai să îl luăăăăm la noooi! Şi e şi frumoasă.

Gabi, iubitul ei, îmi zice: Băi, Anne, de când îs cu fiinţa asta nu mai am sânge în instalaţie să omor nicio muscă!

Cred că îi iubeşte pe Lisa, Whisky şi Ţiţi mai mult decât pe mine.

One Comment

Join the conversation and post a comment.

  1. urmatorul pas

    Totul a fost frumos pana la penultimul paragraf :))

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie