Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Cado, cado!

Posted by on 24 October 2012 in De zi cu zi | 17 comments

Cado, cado!

Ce ne facem cu aniversările, oameni buni, mai ales ale prietenilor cu care n-am stat bot în bot din clasa întâi şi nu prea ştim ce mama bunului Dumnezeu îşi mai pot dori în viaţă.

Există mai multe opţiuni: ideal ar fi să aflăm ce le trebuie sau ce le-ar plăcea să primească, dar asta înseamnă să ai complice şi nu e totdeauna fezabil sau să îi strici din plăcerea surprizei că l-ai tot pistonat în ultima vreme cu întrebări: Dar ce vrei de ziua ta? Ce ţi-ar plăcea? Ce vrei să primeşti? Ai vreo dorinţă ascunsă pe care ţi-o pot îndeplini? Ce să faaac?!

Varianta doi e să îi iei ceva la mişto, dacă într-adevăr nu vă prea cunoaşteţi. Şi aici ai de unde alege: gadgeturi inutile, ustensile de bucătărie, o plantă, chestii de la sexshop, jucării, etc.

Varianta trei e să mergi la sentiment. Ştii tu că are un “soft spot” şi-l exploatezi.

Cea mai nasoală variantă e aia cu: ia de-aici nişte bani, cumpără-ţi tu ce vrei. Păi nu, mă, că de aia e ziua mea, să-mi faceţi voi o surpriză. Eu vreau surpriză, vreau să mor de curiozitate când desfac ambalajul ăla, să scutur cutia, să întreb Dar oare ce-i?

Altă variantă nasoală e aia (pe care o fac şi iubiţii şi prietenii): Hai că vin cu tine să îţi iei ceva ce-ţi place. E frustrant, că mie poate îmi place cu 30 sau 40 de lei mai mult, şi atunci ce facem? Mă uit cerşind la tine?

Cred că în trecut toată lumea or primea cadouri urâţele (care circulau de la unii la alţii, că ştim atâtea întâmplări în care unora li s-a întors cadoul pe care l-au făcut în acelaşi grup de prieteni) or nişte cadouri cumpărate cu grijă şi bine gândite, cât să-l lovească la sacul lacrimar pe sărbătorit.

La voi cum stau lucrurile? Cum faceţi cadourile, cum le alegeţi?

17 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Oprea Matei

  Stii faza din stand-up-u` lu Bordea cu ” Vin cate 5-6 cu cate un cadou si eu le dau o bere : Na de aici, beti toti 5 insi din berea asta ” ? :)) Ceva de genu merg si eu … E mai convenabil sa mergi cu niste prieteni ca dupa un brainstorming iese ceva convenabil.
  Daca nu cunosti bine si e fata merg niste flori (trandafiri cel mai bine ;D ). Daca-i băiet … ceva de baut :P

 2. Dan Pandrea

  As merge pe mana voucher-ului.

 3. razvanbb

  Zici tu ca daca nu prea ne cunoastem este un moment bun sa-i fac cadou ceva de la sexshop? :))

 4. Laurentiu Buica

  Mergi pe instinct cand nu ai habar ce sa iei.

 5. Bogdan Pater

  Mie îmi place varianta cu banii. Prefer să primesc bani decât un cadou neinspirat. E mai practic.
  Mai ales decât ceva de la sexshop, sau un gadget care nu îmi place deloc. :p

 6. Alina

  Ce frumos a picat asta… tocmai azi :))

  Aleg ceva sa fie cat de cat pe gustul meu, asa stiu ca e un pic de sentiment in cadoul respectiv :)

 7. Calina

  Ideala e varianta cu sacul lacrimar dar cum ziceai si tu nu e mereu posibila. Am prieteni cu care ma stiu de ani de zile si la care nu imi e jena sa ma duc sa intreb direct de ce are nevoie, chestii pe care in mod normal n-ar da bani fix acum ca le considera mofturi. La cei despre care nu stiu multe lucruri dar ne ciocnim accidental fac note mintale atunci cand purtam conversatii (si ziceai ca ti-a placut nush ce concert – oare o fi DVD de cumaparat? bei mult ceai in mod normal? iti plac chestiile cu pisici? etc etc). Sunt mai ceva ca CIA-ul cand e vorba de detalii – ce tip de bijuterii poarta, ce tip de umor are, mentioneaza hobbiuri, chestii pe care le-ar asculta, vedea citi? Ca sa iti faci o idee de prin august am inceput sa ma gandesc la cadouri pt Secret Santa! In cazul in care nu stiu nimic dar nimic despre respectiva persoana exista varianta sa te aciuezi pe langa cineva care stie mai bine ce sa cumpere si dai doar banii sau sa incepi sa stalkuiesti FB, Twitter, google in speranta ca iti vine vreo idee sau in cazuri absolut disperate apelez la cadouri pt x zodie (si aparent, da functioneaza).

 8. carabulea

  in cazuri din astea merge o surpriza neasteptata, gen sa apari dintro cutie de cadou imensa sa faci cadouri personalizate, oale cu mancare, borcane cu dulceata, muraturi de astea. if you know what i mean.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie