Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Când se schimbă bărbații?

Posted by on 25 November 2013 in De zi cu zi | 1 comment

Când se schimbă bărbații?

Când dau de-o femeie, normal :)

Mai exact, în momentul în care devin tați de băieți, directorii de companie tind să își mărească singuri salariul și să-și plătească angajații cu mai puțin. Teoria nu s-a dovedit a fi valabilă și-n cazul taților de fete. Aceștia le măresc tuturor salariile și-s mai îngăduitori cu angajatele. Aici femeia te schimbă în bine, da? :)

Tot în cazul taților care au fetițe se schimbă și concepția conform căreia locul femeii e acasă sau la bucătărie și sunt mai des de acord să pună și ei umărul la treburile casnice. Pam pam!

Cică bărbații care au crescut cu o soră în casă sunt fix pe dos: fac mai puțină treabă-n casă, sprijină mai mult egalitatea tradițională de gen (adică și Locul femeii este în bucătărie) și-s mai conservatori din punct de vedere politic. Obișnuiți prost, mă. Pune-te, masă, ridică-te, masă! Cam pe-aici îs și ăia care au soții casnice. Aceleași concepții, barem mai și comentează aiurea că femeile nu se descurcă bine în companii și n-ar trebui promovate.

Fetelor, aveți grijă ce exemplu le dați acasă!

Ăia mai deschiși la cap sunt cei care lucrează deja cu femei. Nu-s așa de dominanți, mai scutură și ei un covor, promovează egalitatea de gen și sprijină ideile doamnelor. Dar totul până la un punct. Care punct? Ăla-n care doamna câștigă mai mult. Aici iar îi dăm peste cap și revin la obiceiurile tradiționale.

Și cică femeile-s complicate!

taylor-swift-laughing-gif-taylor-swift-30258989-500-245

de aici.

One Comment

Join the conversation and post a comment.

  1. Razvan

    Din cate observ studiile sunt pe cetatenii din SUA.
    Cred ca trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca nu tot ce se aplica in SUA se aplica si in Europa. Cred ca femeile in Germania ori Marea Britanie sunt tratati diferite decat cele din SUA.
    Oricum e interesant de reflectat si eventual sa schimbam cate ceva in atitudinea noastra ca barbat fata de femeie.
    Si da, nu am avut o sora cand am crescut.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie