Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Cântec în RATB

Posted by on 9 May 2012 in De zi cu zi | 0 comments

Cântec în RATB

Cândva săptămânile trecute mă urcasem de la Romană în 331 bis. După mine urcă un moşuleţ, iar după moşuleţ, o băbuţă.  “Haideţi mai repede, doamnă, că la prima vă dau jos!”, o repede moşuleţul. “Tiii, ce ţi-e şi cu bătrâneţile astea, te iei de oameni aiurea-n… autobuz”, mă reped eu cu judecata, ca să-mi dau seama, câteva minute mai târziu, că cei doi formau un cuplu.

Vesel nevoie-mare, moşuleţul îmi trage câteva ocheade, mă întreabă unde cobor şi începe să cânte “C-aşa beu oamenii buni”, strofă cu strofă, vers cu vers, zi a săptămânii cu zi a săptămânii.

“Până la vineri ştiu, atât. Cu sâmbătă nu mai ştiu”, spune el după ce a terminat de cântat.

Cât am avut fundal sonor mi-au umblat ochii în căutare de detalii. Mustăcioara băbuţei părea la fel de fină ca firele unui penson. A încercat să-l oprească pe trubadurul cu care-şi împărţea viaţa de cine ştie câţi ani, dar fără noroc. S-a lăsat bătută după câteva: “Taci, măi, că ne aude tot autobuzul”, dar moşuleţul îi trăgea cu “Şi-aşa beeeeu oamenii fraţi, aşaa beu oamenii fraţi”. Pe la strofa a treia băbuţa l-a secondat timid, aşa că mie mi-a rămas toată ziua-n cap această perlă a muzicii româneşti.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie