Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Care e supapa ta?

Posted by on 4 April 2013 in De zi cu zi | 1 comment

Care e supapa ta?

Am înțeles că e mai bine să scriu despre zilele proaste în timpul zilelor bune, ca să nu contribui la starea generală de “Parcă n-aș vrea să fiu azi aici, parcă îmi lipsește ceva și nu știu ce, parcă mi-e dor or somn or mi s-a făcut lehamite de tot”. Am avut câteva articole cioraniene pe blogul ăsta, dar încerc să îi mențin cumva tenta pozitivă, că oamenii au nevoie de povești și doze de optimism.

Așadar: în zilele alea de “Îmi iau bocceluța și-o tai pe prima uliță spre unde văz cu ochii” trebuie să ai la îndemână o metodă salvatoare. Când simți că ești o oală sub presiune, metoda salvatoare trebuie să fie butonul ăla de-l răsucești ca să mai dai drumul aburilor.

Eu am o melodie căreia îi dau play, închid ochii și visez ceva. De obicei îmi amintesc de copilărie, jocuri, dealuri verzi și scăldat cu copiii în râu, or îmi imaginez o vacanță frumoasă undeva în Irlanda, o excursie pe munți, niște căni de vin ciocnite în jurul unui foc, goana teribilă într-o mașină decapotată pe-un drum liber, cu vântul în plete și cineva drag alături. Piesa e Divenire și-mi astâmpără mereu dorul de ducă.

Supapa mea e proiecția dorinței de-a călători pe interiorul pleoapei închise. M-ajută.

One Comment

Join the conversation and post a comment.

  1. Andreea

    Eu stau. Stau si stau. Si stau. Si stau.
    Fara sa ma gandesc, fara sa vorbesc, poate ma joc cu potaia mea mica. Dar in principiu, stau. Dupa ce-mi trece cheful de stat, ascult muzica. Ori din aia nervoasa, ori din aia super depresiva.
    Daca ma enervez, imi vin ideile.
    Daca ma deprim, stau deprimata si iar stau (pe principiul de mai sus), da’ dup-aia imi dau 2 palme si imi misc fundul si rezolv tot.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie