Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Cere-o, bă!

Posted by on 30 December 2014 in De zi cu zi | 12 comments

Cere-o, bă!

N-am încă nicio poftă să mă mărit. Nu-mi ticăie niciun ceas, nu-mi dau ochii peste cap când văd feed-ul invadat de inele și DA-uri în perioada Crăciunului, sunt un copil și am o cârcă de chestii mișto de bifat. Abia îmi clădesc cariera. Abia descopăr ce pot să fac cu pasiunea pe care o am pentru YouTube. Nu-mi doresc acum un copil, nu-mi doresc să mă căsătoresc și încă nu știu dacă-s total convinsă de treaba asta cu monogamia. Deci no pirostrii (ce naiba-s alea? Că sună ca un fel de mâncare din cina de Ajun. Pirostrii mai aveți?) pentru mine, cel puțin deocamdată.

Dar sunt fete care vor asta. Sunt fete ținute-n șah încă din liceu. Sunt fete care ți-au fost alături de când erai THE CRAI și până acum, când ai chelit, ai pus burtă și probabil tragi și pârțuri în preajma lor. Sunt fete care te-au văzut ca pe un salvator încă de când puteau să-și schimbe mult mai ușor opțiunile. Dar tu ai fost ăla. S-au îndrăgostit de tine. Și-au petrecut anii ăia în care puteau să primească orgasme de la diverși alături de tine. Au refuzat trandafiri. Au scos oameni din viața lor doar pentru că tu nu erai de acord cu ei. Și-au închis orice portiță de acces.

Când văd fotografii ale cuplurilor pe care le știu încă din liceu (deci au la activ minim vreo nouă ani) știu să-i citesc ei în zâmbetul ăla blând: băi, oare de ce nu m-a cerut până acum? El e mai gras, are mai puțin păr, e mai prost îmbrăcat, parcă, mai delăsător, sunt sigură că nici n-o mai regulează chiar cu pofta aia dinainte, și, totuși, n-o cere.

Și ea e un pic mai palidă, parcă mai îngândurată, mai puțin nebunatică decât era în liceu sau facultate, dar tot pe el îl strânge-n brațe-n poze. Parcă se ofilește cu fiecare Crăciun în care n-a primit nenorocitu ăla de inel. El nu mai e chiar cutărescu ăla cu care se plimba de mână pe coridor, în pauze, nu e tipul pe care-l chema la petrecerile de la ea de la facultate (era singura combinată din seria ei), dar știe că, la un moment dat, o să vină și Vrei să-ul ăla.

Totuși, de ce n-o cere? Cere-o, bă!

12 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Maria

  Sau mai bine nu. Poate îi mai trebuie doar oleacă și îți lasă fundul în formă de canapea și găsește pe altul care chiar o vrea.

  • anne

   Maria, fetele astea nu mai caută pe altul. Dacă vor face presiuni și vor fi părăsite, vor fi nevoite să se mulțumească cu ce a rămas pe piață. Ea pe el îl vrea. Am exemple. Numai că el nu face pasul.

 2. Mada

  Pentru ca:
  -barbatii se maturizeaza mai lent;
  -nu-s atat de curjaosi pt a-si asuma responsabilitati pe termen lung (intemeierea unei familii vine la pachet cu o serie intreaga de angajamente)
  -vor sa sa se simta pregatiti d.p.d.v financiar pt a face acest pas
  -vor sa mai copilareasca

  Astea-s o parte din scuzele pe care i le-am gasit alui meu pana acum… Dar asta nu-nseamna ca ii voi gasi scuze tot timpul :)

  • anne

   Atunci măcar să discute deschis cu femeia: tu, te iubesc, o să te cer, știu că vrei chestia asta, dar mai am de bifat niște chestii înainte.

  • Shorin

   Toata lista aia + inca vreo 2-3 motive am avut si eu, inainte sa mi-o cer.
   Eu am apreciat la ea ca m-a confruntat si dupa o discutie mai putin placuta am reusit amandoi sa intelegem cum sta de fapt treaba.
   Toate vin la timpul lor, insa, uneori , nu strica sa iti iei inima in dinti si sa vezi daca sunteti amandoi pe aceeasi lungime de unda (chiar daca unul e cu cateva bucle mai in urma :D)

 3. Mada

  Pai si orgoliul masculin unde mai este?
  Ca maturizarea presupune si dozarea adecvata a acestuia … Mama lui de orgoliu!

 4. Oana

  Simpatica postarea ta, dar nu pot sa fiu de acord cu tine. Intr-o relatie normala, unde-s implicati doi oameni cu capul pe umeri, nu trebuie sa se puna problema ca unul din ei doi se ofileste fara hartia aia. Ca sa nu mai zic de nunta, care de cele mai multe ori e un bairam sinistru.
  Daca unul din ei e nefericit, asa va ramane si dupa ce va avea hartia, ca rolul ei nu e de a produce schimbari in cuplu, ci de a oficializa relatia. Ar fi de-a dreptul ciudat sa se schimbe relatia din cauza unui act.
  Acuma nu zic ca nu-s situatii cum zici tu – is, si inca multe, dar mie mi se par cam tute fetele care sufera si suspina alaturi de cate un malac care nu da doi bani pe ele, da’ nu renunta la visuri prostesti cu rochii albe de printesa.

 5. cozmin

  De ce ar trebui sa existe scuze pentru asa ceva? Un simplu “nu am nevoie de cereri” e suficient, cel putin pentru cei care nu tin la maretia gestului suprem de inaltare metafizica numit casatorie. Daca vrei sa stai cu cineva 40 de ani si sa te bucuri de o relatie fara certificate si ateste, go for it! In acelasi timp,oamenii care saliveaza dupa imbelciugarea relatiei pentru ca apoi sa toarne copii sunt si ei o specie umana si ar fi urat sa ii marginalizam.

 6. Talida

  Pai si de ce nu face ea pasul si il cere de barbat?

 7. Maria

  Amen, sista! Lăsând la o parte cazurile disperate unde inelu ăla pe dejt e bilet către totală delăsare și o falsă siguranță, pentru majoritatea e doar pasul următor firesc într-o relație și modul lui de a zice “știu sigur că tu ești cea cu care vreau să fiu forevă evă”. O fi ea condiționare socială, prostii cu care ne-a îmbuibat Hoolywood-ul capul, dar e o nevoie pe care unele femei o simt, iar a iubi pe cineva înseamnă și a-i satisface nevoile, a-i împlini dorințele.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie