Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Clovnul oraşului cu oameni trişti

Posted by on 18 October 2012 in De zi cu zi | 2 comments

Clovnul oraşului cu oameni trişti

În Bucureşti lumea-i cam mofluză. Ştiu că nu e vina nimănui, că te strânge starea asta ca-ntr-o menghină.

Mi-am luat, mai mult inconştient, misiunea de-a face oamenii să zâmbească. Aşa, cum prind pe cineva că nu e prea încrâncenat, bag o glumă. “Fac un spirit”, aduc vorba de ceva, nu ştiu, orice.

Ieri mi-am făcut a doua oară doctoriţa să râdă cu poftă. Prima oară i-am zis că-s ipohondră şi că dacă îmi iese o vânătaie pe corp zic Gata, braaain canceer! şi-a râs de s-a prăpădit. Ieri am revenit la ea şi i-am zis, Sărumâna, eu sunt fata cu brain cancer şi a început să râdă: Da, îmi amintesc de tine! Apoi, în staţia de tramvai, am făcut-o să zâmbească pe tanti cu biletele, am vorbit un pic despre cartele, bani şi abonamente şi i-am zis ceva de controale, a fost o chestie de moment.

La supermarket la fel. Fac ce fac şi mai trag câte-o ocheadă cu doamnele de la casă or mai facem mişto din priviri cu alţi pasageri din tramvai despre vreo cucoană care vorbeşte prea tare sau vreun moşuleţ iritat.

Şi cu taximetriştii ăia mai destupaţi la minte am reuşit să încheg o conversaţie semi-amuzantă. Unul mi-a cerut odată şi adresa blogului.

Cum mai faci oamenii să zâmbească? Salută-i pe cei care nu s-ar aştepta să-i saluţi: femeia de serviciu, vecini, muncitori, gunoieri, urează-le Bună Dimineaţa şi Spor la treabă şi parcă mai slăbeşti strânsoarea în care ni se întind nervii.

Cu cei pe care îi iubesc îs în stare să fac orice numai să le smulg un zâmbet. Stau în cap, mă scălâmbăi, vorbesc porcărele, inventez expresii, orice.

Dacă aveţi idei care să mă ajute în misiune, ziceţi.

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. albinuta veninoasa

    Nu am idei, dar sunt sigur ca o te fac sa zambesti cand o sa auzi despre “finettti de la albine” (noul Albineti cred).

  2. Bogdan Pater

    Cel mai simplu, în Românica, să le zâmbești tuturor oamenilor pe lângă care treci. :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie