Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Confuzie

Posted by on 10 May 2013 in De zi cu zi | 3 comments

Confuzie

În ce să crezi? În românescul Ce-i al tău e pus deoparte sau în americănescul Dacă vrei ceva go out and get it!

Eu ajung la prima variantă doar după ce am încercat-o pe-a doua până în pânzele albe și n-a ieșit. Resemnarea aia care te mai relaxează psihic e “Ce-i al tău e pus deoparte”. Și atunci te mai potolești.

Bun. În altă ordine de idei, citeam că până și cele mai luminate minți pot fi influențate de mesajul Nu meriți. Cred că și de aici se trage asta cu Ce-i al tău e pus deoparte. Suntem români? Păi ne merităm soarta. De câte ori n-ai auzit asta? Din start ne băgăm în cap că nu ne-am născut în locul potrivit, că așa e la noi, că nu ne putem depăși condiția pe care parcă singuri ne-o impunem ca să rămânem în zona de confort. Așa că îndurăm cât îndurăm, 30 de ani, 50 de ani, 68 de ani și apoi facem poc de supărare că n-a venit, domnule, chestia aia a mea ce era pusă deoparte.

Câteva sugestii ca să-ți demonstrezi că undeva greșești: Warren Buffet zice într-un interviu “Spune-mi care-s eroii tăi și-am să-ți spun cum o să ajungi, ce-o să devii”. Pot paria că mulți dintre voi nu și-au pus niciodată întrebarea asta singuri. Băi, pe cine admir? Dacă aș avea posibilitatea să fac schimb de locuri cu cineva, cu cine aș face? Mie-mi place Ellen DeGeneres. Aș face schimb cu ea. E amuzantă, caristmatică, isteață și îi face pe oameni să se simtă bine. Vreau asta și sunt sigură că traiectoria asta nu mi-e pusă deoparte. Nu trebuie doar să stau s-o aștept. N-o să vină nimeni să-mi pună o carieră de entertainer în față: ia de-aici, femeie, ai așteptat destul.

Tot Buffet zicea că trebuie să te-nvârți printre oameni mai buni ca tine, să te asociezi cu first-class people. Dacă mai băgăm aici și ideea conform căreia cei mai apropiați șase prieteni sunt cei care te modelează cel mai mult, ia, fă o introspecție și-aici. Or așteaptă să se lipească și oamenii ăia de tine, că doar ce-i al tău e pus deoparte. Am fost cea care a făcut primul pas, de la prieteni buni, la iubiți sau oameni pe care am vrut cu ardoare să-i cunosc . Cum se zice în popor: m-am băgat în seamă. Cu sinceritate, cu o abordare relaxată, cu umor. Și am reușit până acum să strâng cercul frumos.

Concluzionez tot cu ceva citit în același interviu: calitățile pe care le admiri cel mai mult la alții sunt cele pe care ar trebui să le cultivi în tine. Eu vreau să fiu mai organizată, mai pregătită profesional decât sunt acum (și aici o admir mult pe Andra) și vreau să mă detașez mai ușor de bagajul emoțional inutil (aici încă îmi caut mentor, am auzit totuși că Alex Negrea ar fi zen).

Așadar, ce să fie? Aștepți sau te zvârcolești?

3 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Leonard

  Sincer, as vrea sa pot trai cu confortul lui “ce-i al meu e pus deoparte” dar stau la mana destinului si habar n-am daca si cand se va produce marele eveniment asteptat. Si mai stiu ca “Dumnezeu iti da, dar nu-ti pune in traista”, asa ca cel mai bine “go out and get it yourself”, chiar daca nu vei obtine mai mult decat dezamagire. Nu vei trai cu regrete, ceea ce e mult mai bine.

 2. Dana Cristian

  ” Băi, pe cine admir? ” Desi am fost de accord cu ce zici, acum nu mai sunt, nu cred ca trebuie sa ai un model in viata, trebuie sa fii tu insuti, nu sa urmezi pe altcineva, sa nu incerci sa te recunosti in acea persoana pe care o admiri si sa devii ceva ceea ce nu esti, sa ai doua “personalitati”.
  “să te-nvârți printre oameni mai buni ca tine, să te asociezi cu first-class people” Nu intotdeauna aceste persoane sunt si cei mai buni prieteni, prefer pe cineva care sa pot discuta despre orice subiect deschis fara restrangeri, fata de cineva care-mi arunca 3 cuvinte’n fata doar sa-mi demonstreze … nush.

 3. Alice care danseaza

  Calitatile pe care le admiram cel mai mult la altii s-ar putea sa fie si doar inchipuiri ale noastre sau interpretari gresite.
  Been there, done that…Sa ne raportam la altii nu cred ca e o solutie.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie