Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Cum agăţi în perioada comunismului

Posted by on 3 October 2011 in De zi cu zi | 1 comment

Mai degrabă Despre cum a agăţat-o tata pe mama sau Lucrurile pe care dacă tata nu le avea nu mai trebuia să facă preselecţie pentru nevastă ca s-o aleagă pe mama.

1. Referindu-ne la cel mai important aspect: igiena. Când erau tineri (în liceu şi apoi la facultate), ai mei erau prieteni. Tata primea pachet din Germania, norocul fiind c-avea (şi încă are) un unchi acolo. Plus că familia noastră de pe partea Chelariu are rude şi rădăcini în Germania de când se ştie. Aşadar, tata folosea numai săpun Lux sau Palmolive, mama avea cu chiu, cu vai, un BAC (şi ăla cică obţinut din nu ştiu ce pieţe ungureşti). 1-0 tata.

2. Acum că eşti spălat şi nu miroşi a colonie rusească, să vorbim despre ferchezuială. Tata avea nu o pereche (şi aia se obţinea după o perioadă crunt de lungă de aşteptare), nu două, ci TREI perechi de blugi! Veniţi tot via Germania. Bine, şi-o siluetă de invidiat, părul un pic lung şi fuma nu ştiu ce ţigări de foi. Un pic Eric Clapton aşa, exceptând partea cu fumatul (că nu ştiu detaliul ăsta despre domnul Clapton).

3. Spălat şi bine îmbrăcat, chemi gagica la tine. Intră în camera ta şi dă cu ochii de… CA-SE-TO-FON! Şi de casete! Multe casete cu muzică faină (da, da, tot de la nemţi, deh, trăiască Unchiu Frantz, Bica Hertha şi alte rude care se gândeau la viaţa amoroasă şi de crai a Eugenului).

4. Aţi ascultat muzică, i-ai admirat blugii, the final touch: o tabletă de ciocolată! Eu cred c-aici a nimerit-o fatal pe mama, la partea cu dulciurile :)

Voi i-aţi întrebat pe-ai voştri cum s-au curtat?

One Comment

Join the conversation and post a comment.

  1. Eusebiu

    Și când te gândești că acum se ”agată” pe ”facebook, hi5” și în principiu online, te cam gândești dacă nu am evoluat prea mult, iar inima noastră, emoțiile și trăiriile s-au ”robotizat”. Fiecare lucru rău are-n balanța sa un lucru bun, deci și comunismul, ne facea sau îi facea pe cei din urma noastră să fie mai umani..

    PS: Nu știu, dar sunt sigur că-n timpul comunismului, omul nu uita să-și mai procure și hrană pentru suflet, iar acum din ce vad ucidem pentru zece bani.. ca să ne hrănim partea fizică..
    PPS: Am cam comentat pe marginea subiectului dezbătut de tine, scuzele mele! O seară bună!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie