Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Cum au fost prietenii mei moldovenizaţi pe nedrept

Posted by on 31 July 2012 in De zi cu zi | 4 comments

Cum au fost prietenii mei moldovenizaţi pe nedrept

Vama Veche, duminică dimineaţa. Bine, nu chiar dimineaţa, până-n 12, oricum. Ştii şi tu cum e în Vamă, greu tare, trebuie să stai treaz nopţile, să termini găletuşe cu mere, să dansezi pe tot felul de piese care te solicită, na, nu e cazul să te trezeşti chiar la şapte să faci aerosoli. În fine, ne îndepărtăm de la poveste.

Vama Veche, plajă privată, plătim şezlonguri, ne aşezăm, începem să ne acomodăm cu soarele ce bătea deja puternic. Umbrelele din paie sub care ne adăpostiserăm nu ne protejau pe toţi (eram cinci), aşa că una dintre noi îşi mutase şezlongul către o umbrelă sub care se mai prăjea o tanti. Care tanti, când vede oroarea asta, sare de parcă a pişcat-o meduza de dorsal: că să-şi ia prietena mea şezlongul din umbra pe care a plătit-o EA, că ce-i nesimţirea asta?! Fata mea, cea mai cu bun simţ fiinţă de pe lume, îşi cere scuze, îşi mută colţul de şezlong care intrase în perimetrul plătit de cucoană, dar cucoana era pusă pe harţă. Şi de aici începe un schimb de replici din care nu mai reţin decât: “Să taci din gură, ai şcoală câtă vacanţă am eu!” şi “Se vede că sunteţi nişte moldoveni”. Moment în care în timpanul meu ceva face Ooooh, snap! şi ne-am apucat s-o trolăm pe cucoană câte ore am stat acolo.

La plecare am luat o scoică şi-am zis: Să-mi iau şi scoica asta, s-o duc la mine la Moldova, n-au văzut săracii aşa ceva în viaţa lor. Apoi un prieten a întrebat, fix pe picior de plecare: Păi şi ce facem cu toată umbra asta? O lăsăm aici? Că doar am plătit pentru ea!, eu secondându-l cu “Luaţi, doamnă, toată umbra noastră, numai lăsaţi-ne în pace!”. Da, cu nonşalanţă, că mai avea puţin şi-o şi lua de păr pe Andra când şi-a mutat şezlongul. Nu-i nic, suntem moldoveni, olecuţ din bataii ştim şî noi.

4 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Andra

    Data viitoare facem un cerc in nisip in jurul umbrei noastre si chemama o vrajitoare sa ne protejeze spatiul. Ma tem insa ca tot nu vom avea suficienta scoala.

  2. Calina

    Trebuia sa ii zici ca ai frati cutitari di pesti Prut si ca nu iti e frica sa ii folosesti. :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie