Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Cum îmbini munca şi distracţia în weekend

Posted by on 18 June 2012 in De zi cu zi | 2 comments

Cum îmbini munca şi distracţia în weekend

Pentru partea de distracţie: în primul rând trebuie să ai un prieten cu care să “ride in style” până la Poiana Braşov. Cu ocazia asta să te şi pârleşti niţel pe braţul şi piciorul stâng, pe frunte, naş şi bărbie. Hei, măcar ai prins culoare, şoarece de laptop ce eşti!

Tot pentru partea de distracţie trebuie să te trezeşti rupt în dinţi şi să fii plasat pe circuitul de karting de la Prejmer. La 9 dimineaţa! Eu nu m-am mai dat niciodată şi am pornit cu mari emoţii, dar după vreo două ture am început să-i dau de gust. De gustul adrenalinei, adică. Luam virajele strâns, cum am învăţat eu de la Răzvan, acceleram în curbe, trăgeam de volanul ăla de mă dor şi-acum mâinile! Şi mai vreau!

După ce-am condus până m-o durut mâinile am vizitat Cetatea Prejmer şi Biserica Evanghelică, cotată cu trei stele în Ghidul Verde Michelin. O cetate bine păstrată şi interesantă ca arhitectură, explorabilă.

Am urcat şi-am coborât scări şi am intrat în cotloane, am deschis uşi şi mi-am băgat nasul pe geamuri (aproape 300 de cămăruţe pentru adăpost în vreme de asediu – aşezate în formă de fagure – şi numeroase alte spaţii de depozitare pentru provizii), am făcut tot Drumul Străjii (800 de metri de tunel de jur împrejurul Cetăţii).

Biserica (de fost rit catolic, actualmente evanghelic) e răcoroasă şi cu miros de flori şi mi-a amintit de vremurile când mergem cu bunicii mei la biserică şi stăteam cuminte în bancă şi cântam.

Orga bisericii din Cetatea Prejmer

Video scurt cu incinta Cetăţii:

Un alt punct de atracţie în Prejmer este casa săsească restaurată, care arată de parcă ar fi făcută din turtă dulce şi vândută în târgurile de duminică.

Pentru partea de “muncă” citim aici despre ce-a învăţat moldoveanca la o conferinţă adresată în special bărbaţilor: anvelopele Michelin, noua etichetare şi alte informaţii tehnice.

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Elga Mayer

  Am nimerit intimplator pe blogul tau, citind pe net comentarii despre filmele de la TIFF. Din aproape in aproape, am citit mai multe postari de pe ambele tale bloguri. Interesante si cu umor.
  Si scrise bine.
  De aceea m-a socat cind am gasit in postarea despre Prejmer “o cetate bine pastrata si interesanta ca si arhitectura”.
  Nu ma asteptam de la tine la acest “ca si”, boala secolului (XXI) la romani.
  Eventual putea fi “si ca arhitectura”, si ca altceva.
  Dar aici nu era cazul, trebuia, simplu, “ca arhitectura”.

  In rest, ma bucur ca ti-am descoperit blogul si te voi mai vizita.

  (Sa nu te socheze ca scriu “cind” si “intimplator” : nu e o intimplare, e o optiune.)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie