Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Cum supraviețuiești la birou lângă o femeie frumoasă

Posted by on 23 May 2011 in De zi cu zi | 11 comments

Sau până unde dai frâu liber gesturilor ce curg firesc între un bărbat și o femeie care se plac și unde începi să te cenzurezi.

Zicea azi un băiet pe Twitter: “Aviz bărbaților. Nu angajați sau colaborați cu femei frumoase. E ca și cum ai fi în Sahara iar cineva varsă în fața ta o sticlă de apă”.

Problemă: ai la birou o fată tare simpatică de care ai nevoie că-și face treaba foarte bine. Îți place de ea în moduri ce depășesc aria fișei de post. Nu e vina ei că-i așa dragă și dulce și când mai are și idei bune mai că-ți vine s-o iei în brațe și s-o plimbi în fața angajaților ca pe-un trofeu. No, No, No, drop that thought!

Soluție: nu există. Cel puțin în opinia mea acum. Te cenzurezi și gata. Nu poți s-o dai afară că nu merită. Și ce faci apoi? Vine alta, că tot sunt femei frumoase-n lume. Mai ales în Ro, cu 8 femei la un bărbat. Și ce-o să devină țara asta? O țară de frumoase care stau pe tușă în timp ce femeile mai puțin înzestrate fizic fac bani?

Și nu te gândi că puteți avea o relație. Pentru că nu poți. O să se termine urât pe ambele planuri. Că știi c-așa o să fie.

Cuplurile trebuie să fie cupluri. Nu te vezi zilnic la birou cu femeia cu care împarți patul și o iubești până ți se scurge nisipul în clepsidră decât dacă ești vreun extraterestru. Și ți-o zice o femeie. Eu dacă l-aș vedea pe-al meu și acasă și la birou cred că l-aș fugări dintr-un loc sau din celălalt.

Fuck friends? Taci, mă! O fi bine, nu zic nu. Și a doua zi cine mai ascultă ordine profesionale? Și cine se gândește numai la spatele ei arcuit peste tine? Și zici că doar o dată? Da, așa au crezut și colegii tăi. Că se va întâmpla doar o dată și ți-o scoți din sistem. Și ea își pierde din credibilitate și tu îți pierzi din reputația de șef.

Singurul avantaj pe care-l văd: prezența unei femei frumoase la birou te ambiționează și te face un bărbat mai bun pe plan profesional. Să-i arăți că poți, cât faci, cât duci. Plus că reduce din stress. Vă mai zâmbiți, te gândești ce bine-i stă azi în rochia aia, mai ieșiți la o cafea să discutați business, mai trece ziua.

Nu te panica, nu e grav și se întâmplă peste tot. Dar dacă vrei să meargă, don`t mix.

11 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Laurentiu Buica

  don’t mix kept me out of trouble lot’s of times.

 2. gigix

  dupa o perioada te obisnuiesti si vezi doar crapaturile, fisurile, ridurile.

 3. Ionut Bunescu

  Cine nu o face la birou, e un bou. Am zis!

 4. andrei cismaru

  imi vine sa`i dau like lu bunescu dar nu`mi permite fisa postului :))

 5. theannemarie

  da, Bunextule, ne www și sms :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie