Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Curajul de-a te expune

Posted by on 27 May 2014 in De zi cu zi | 2 comments

Curajul de-a te expune

Nu particip la concursul ăla al cărui premiu e o bicicletă, deși mi-o doresc și costă peste bugetul meu, pentru că ar însemna să mă expun. O să fie unii care să zică: uite, ce sărac e ăla, cerșește o bicicletă!

Nu particip la concursul ăla în urma căruia pot călători în jurul lumii pentru că mă expun: ar însemna să-mi îndemn prietenii să mă voteze, ar însemna să mă critice unii că uite, nu-mi pot permite un concediu, ar însemna să mă milogesc străinilor “bre, uite, vreau să câștig concursul ăsta, crezi că ai chef să-mi dai un like?”.

Nu particip la concursul ăla de fotografie, deși cred că am talent și că asta ar fi șansa mea pentru puțină recunoaștere, pentru că înseamnă să mă expun. Ia uite-l și pe ăsta, ce poze de toată jena face, o să se găsească unii să zică.

Deci mai bine stăm în cur acasă. În banca noastră. Să nu ne critice nimeni, că face rău la inimă. Pentru că suntem atât de complexați încât ne e jenă să cerem ajutorul. De parcă a cere ajutorul cuiva ca să îți îndeplinești o dorință e ceva rușinos.

Să nu îi confundăm pe cei de mai sus cu specia denumită concursiști. Articolul are legătură cu asta și cu tipul ăsta.

Pe principiul: dacă nu mă expun eu, nu o să mă știe nici dracu.

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Camil

    Iti multumesc mult de tot pentru ajutorul tau, apreciez foarte mult

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie