Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Dă-le oamenilor ce au nevoie

Posted by on 4 February 2013 in De zi cu zi | 5 comments

Dă-le oamenilor ce au nevoie

Titanicu` încă ia apă, dar echipajul primește lecții importante.

Să ne imaginăm scenariul următor:

Să zicem că persoana la care ții tu cel mai mult din lumea asta tocmai a fost împușcată pe stradă. Or la metrou, or la școală, unde ți se pare ție mai dramatic. Zace în sânge și urlă de durere și tu n-ai ce să-i faci când ajungi acolo.Te uiți disperat în jur, nimeni nu reacționează. Băăă, e important pentru mine! Faceți și voi ceva, că moare! Într-un final, se apropie de tine un tip cu un briceag din ăla elvețian și dă să scoată glontele chiar acolo, pe loc. Fără medici, fără ambulanță.

Și-l întrebi: sunteți doctor?

Îți răspunde că nu.

Dar știi ce faci, nu? Ai mai făcut asta, sau ai vreun certificat de asistent sau ceva…

Băi, nu. Mă enervezi cu întrebările astea. Sunt un om cinstit, punctual, mă port frumos cu maică-mea, am doi copii și o soție pe care o iubesc ca pe ochii din cap, câștig bine, nu înjur, nu fumez, nu beau alcool.

Bine, bine, dar de ce naiba ar conta chestiile astea în situația de față? Îmi moare mama/soția/soțul/prietenul/sora și am nevoie de cineva care să știe să scoată naibii glontele ăsta! Poți să faci tu asta sau nu?

Da` de ce ești, domnule, atât de egoist și superficial? Tu nu înțelegi că am alte calități? Nu ți-am spus că rețin mereu ziua aniversării iubitei mele? Nu ți-am spus că am fost olimpic la biologie?

În situația aceea limită, none of that shit matters. În situația aia specifică ai nevoie de cineva care să oprească sângerarea și atât.

Citit pe http://www.cracked.com/blog/6-harsh-truths-that-will-make-you-better-person/

Dă-le oamenilor ce au nevoie și păstrează CV-ul ăsta personal pentru… ei bine, păstrează-l și atât.

5 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. raluxa

    Anne, mai citim si noi cracked.com. Daca tot te inspiri asa puternic, precizeaza si sursa http://www.cracked.com/blog/6-harsh-truths-that-will-make-you-better-person/

  2. did

    iti zic eu unde ai dat de el, ti l-a lasat cineva comentariu la viral ;)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie