Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

De ce nu fac rapperii filme

Posted by on 6 December 2012 in De zi cu zi | 8 comments

De ce nu fac rapperii filme

Bun, deci să vă explic cum a luat fiinţă acest proiect cinematografic magistral. RZA, gigantul de la Wu Tang Clan, a fumat ceva într-o seară şi or l-o visat pe Tarantino, or s-o întâlnit cu el (ştiţi cum e lumea vedetelor, ne învârtim cam prin aceleaşi locuri) or şi-o amintit că se uita la filme cu arte marţiale când era mic. Oricum ai da-o, în mintea lui (mai ales după succesul apariţiilor din Californication) a fost gândul următor: Bă, ştii ce nu am făcut eu niciodată? Un film, bă! Bani avem? Avem! La Tarantino avem cum să ajungem pentru nişte sfaturi? Avem! Perfect! Eu vreau să joc în el. Şi să-l regizez. Şi, drace, să scriu scenariul tot! Şi îl vreau pe Russell Crowe. Ah, şi pe Lucy Liu, că-i bună, am văzut-o eu.

Nu vreau să fac mişto de RZA, numele lui pe afiş m-a şi adus la film, iar în Californication e chiar foarte mişto, dar The man with iron fists e, într-adevăr, “a vanity project”, cum bine îl numeşte Huffington Post. Un film făcut din ambiţie şi ego exacerbat.

Cu un storyboard cu replici proaste, încât nu ştiu dacă e făcut la mişto sau nu. “My name is Knife, but you can call me Jack”, cu nume alese parcă după discuţia cu un puşti ce a citit Cronicile din Narnia de prea multe ori şi cu actorie extrem de puţină, spre deloc.

Ce mi-a atras, totuşi, atenţia: o scenă de sex oral în apă, al cărei protagonist era domnul Crowe, cu nişte zale în gură, pe care nu am înţeles-o. Logic vorbind, sfida legile fizicii, dar, zic eu, şi ale plăcerii femeieşti. Dar recunosc, sunt eu destul de mică.

Mi s-a părut interesant să ascult hip hop pe clişee asiatice, nu mi-aş fi pus nicicând Kill Bill cu Kanye West în căşti.

La un moment dat, într-o scenă de bătaie (apropo, scenele de bătaie sunt foarte bine realizate, decoruri cum trebuie, tehnică de luptă, unghiuri tarantineşti) sare un ochi. A mai fost o scenă cu un şarpe ce iese din gura unui cadavru, mi-au plăcut gagicile cu limba ascuţită, la propriu, că îi omoară pe războinicii răi cu un cuţitaş pe care îl ţin pe limbă. Interesant şi cuţitul ăla care se învârte şi spintecă maţe, pe care-l mânuieşte domnul Jack Knife.

Concluzie: sper să nu mai urmeze şi partea a doua. Şi sper ca Jay Z să nu se apuce de regie, deşi scurtmetrajul lui Kanye West nu e tocmai rău. Asta ca să rămân la titlu.

PS: mi se şopteşte în cască – iniţial, filmul era de patru ore. RZA voia să-l facă-n două. S-a lucrat doi ani la scenariu. *cough*cough*

8 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Calina

  Ce-ai bre cu Narnia? Astept week-endul pt mers la Omul cu pumni de otel. Nu ma astept sa fie vreun Argo (pe care il recomand) cu scene de bataie. Eu zic ca dupa trailer si afis iti cam dai seama la ce te duci – la distractie si aia se poate face si cu neuroni putini si replici mai de umplutura, zic eu. Oricum dupa replicile din Savages putine or sa mi se mai para vreodata la fel de proaste

  • anne

   N-am nimic cu Narnia :)
   Nu am văzut Argo, dar am auzit că-i bun. La fel și Cloud Atlas, cică.
   Nu-s de acord cu trailerele, prea multe țepe.

 2. SirDevil

  Ai dreptate.
  Stii, este acea idee generala: cand amesteci multe lucruri, nu intotdeauna iese ceva bun. Se cam aplica peste tot… stii prea bine, chiar si in mancare si implicit chiar si in filme.
  Evident, exista si exceptia care intareste regula.

 3. SirDevil

  Haha, stiam ca o sa te prinzi!!
  Mai, momentan nu exista, dar asta nu inseamna ca nu putem spera! :D

 4. Gikon

  E un film cu arte martiale , de obicei genu acesta de filme nu includ replici sclipitoare si un joc atoricesc demn de premile Oscar.

 5. ZeceDeZero

  Mie mi-a placut tracklist-ul. Recunosc ca daca nu scria Tarantino pe afis nu eram prea curios de cum e filmul. O sa ma uit intr-o zi.

  Prin scurt-metrajul lui Kanye West te referi la clipul de 30 de minute de la Runaway sau la Cruel Summer?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie