Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

De ce nu ne împrietenim cu vedete pe Facebook?

Posted by on 16 March 2011 in De zi cu zi | 4 comments

Pentru că “prietenii” de pe Facebook ai vedetelor au grijă să fie atât de zgomotoși și groupies că nu-ți mai vine nici să deschizi pagina. Been there, done that :) Not the groupie part. – după cum i-am scris și Bogdanei pe Facebook.

Mă gândesc că e ca la un concert rock cu zeci de mii de spectatori. Fiecare dintre ei are impresia la un moment dat că unul dintre idolii de pe scenă a făcut contact vizual cu el. Sunt cei din primul rând, care au impresia că de fiecare dată când Axl Rose sau mai știu eu cine se uită-n jos pe unde merge s-a și uitat în ochii lui – așa se întâmplă și pe paginile de facebook ale vedetelor – se formează o primă linie de  porumbei care mănâncă orice firimitură lasă Vedeta. Fie că te-a băgat o singură dată în seamă, fie că ți-a scăpat din greșeală un Mulțumesc, tu ai impresia că sunteți cei mai buni prieteni și dai commenturi la greu și Bună Dimineața, Vedeta mea preferată, te iubesc și azi mai mult ca ieri.

Demo:

Apoi sunt cei din ultimul rând, care da, au plătit mai puțin ca să te vadă, dar vor și ei o bucățică din tine. Și atunci încearcă să-ți atragă atenția cu tot felul de postări zgomotoase: filmulețe, cadouri virtuale, melodii, stickere, imagini, tag-uri inutile în pozele personale. Apăi eu, ca om interesat de ceea ce comunică vedeta mă pierd în zgomotul a ceea ce comunică fanii fanatici.

Plus că, de când mă ocup la rândul meu de pagini oficiale de facebook (ale Electric Fence – rock alternativ și Ultimatum pentru Arta – concurs de Hip-Hop) mă spariu când deschid emailul aferent. X posted something on your wall, Y sent you a facebook message, Z invited you to join bla bla. Știu că se pot șterge sau bloca unele notificări, dar vedeta care umblă toată ziua prin țări străine – și care-și scrie singură posturile și tweeturile – se pierde în cereri, link-uri și mesaje redundante și renunță la pagina personală sau postează din ce în ce mai rar.

Și atunci pornește revolta. Că tot am început comparația cu show-ul rock, e ca și când aștepți cinci ore în frig că ăia întârzie. Și fluieri. Și urli. Și mai bați din palme. Aloooo, haideți odată! “Please answer me!” într-o engleză stricată în care diverse fetișcane imploră o firimitură.

M-am lungit. Dar da, de aceea nu mă împrietenesc eu cu vedetele pe facebook. Din cauza mulțimii de porumbei care ciugulesc tot ce emite vedeta. Se rezolvă dacă-și fac fanpage, Auraș?

4 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Auras

  Da si nu. Facebook seamana foarte mult cu viata reala, iar exemplele tale sunt destul de relevante. Faptul ca tu ca “om interesat de ceea ce comunică vedeta” te pierzi in zgomotul creat de fani tine si de faptul ca pagina/respectiv contul e prost administrat sau ca vedeta are fani prea comunicativi. Fiecare are dreptul si optiunea de a decide ce si cum actioneaza pe facebook

  Ce mi-a atras mie atentia nu e ce comunica vedetele, ci intrebarea in sine: “De ce nu ne imprietenim cu vedetele pe facebook?”.
  Intrebare care nu prea isi are sensul, in conditiile in care cam orice “vedeta” trece rapid de pragul de 5000 de prieteni pe fb, sau isi face direct pagina. Deci altii se imprietenesc cu vedetele.

  Inna are vreo 2 milioane, Horia Brenciu a ajuns la aproape 60.000 pe pagina. Deci oamenii se imprietenesc cu vedetele pe fb :)

  • theannemarie

   Aurașule, cred că ăștia care mă încurcă și mă dezarmează pe mine în încercarea de-a mă împrieteni cu vedeta pe facebook îi dau add ca să se uite la poze. Și se triază urât, că eu îi ascult muzica sau îmi place cum îl joacă pe X și ăștia vor doar să idolatreizeze/să se culce cu vedeta mea.

 2. theannemarie

  bine că mi-am băut cafeaua. Primesc mai bine șocurile :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie