Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Discuții după 30 de ani

Posted by on 11 December 2014 in De zi cu zi | 18 comments

Discuții după 30 de ani

De când locuiesc în Alba Iulia am prietene cu câțiva ani mai mari decât mine și învăț de la ele cum pune problema o femeie trecută de 30 de ani. Pentru că ai mai puțini nervi pentru dramă, mai multă răbdare, mai multe cuvinte înghițite și mai mai multe metode prin care să dregi busuiocu`. Eu am 26, să mă țână Domnu sănătoasă, dar ce-am observat eu la prietenele cu minim 4 ani mai mari:

După 30 de ani nu mai ai chef de ceartă așa mult ca atunci când aveai un 25. Îți clocotește sângele la fel de tare, dar ai învățat niște tehnici bizare de ținut aer în plămâni, recitat o mantră de trei secunde, închis ochii și imaginat pletele lui Jon Snow în vânt. Puff! S-o dus tăți dracii.

După 30 de ani ești ca Neti Sandu: citești bine-n stele. Ăh, în semne. Te uiți parcă altfel la omul din fața ta. Nu te mai pripești. Încetinești boii care trag prejudecățile.

3030

După 30 de ani te enervează pusilicii. Dacă până la vreo 27 încă scoteau Awwwh-uri când vedeai vreun neajutorat, un amețit, un smiorcăit dornic de atenție, acum faci ochii mari și îți sugi dinții și-o rupi la fugă. He`s just not that cute anymore. Sunt lucruri mai importante de făcut decât să despicăm firu-n patru.

După 30 de ani îți suporți mai bine părinții, chiar dacă ei te tratează tot ca pe puiul lor, întreabă ce ai mâncat azi, dacă e cald în casă, dacă vrei să îți trimită ceva, să te ajute cu ceva. Nu-ți mai sare țandăra ca unei studente, ești mai înțelegător, mai relaxat, mai melancolic.

După 30 de ani te gândești mult mai mult la prieteni și oamenii din jur: fie că-i suni să coboare doar pentru că le-ai adus o prăjitură, fie că-i inviți mai des pe la tine, fie că simți că au nevoie de-un impuls.

 În rest: mănânci mai bine, bei mai mult vin și citeși mai multe cărți bune, te îmbraci mai atent și alegi parfumuri mai fine.

18 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. alina rad

  Bine ar fi sa fie toate asa..oricum, ti-ai ales bine prietenele :)!

 2. doru ungureanu

  finalul e de vis ! frumos asticol. e doar pentru femei sau avem si noi dreptul sa visam la parfumuri fine si vin bun ? :)

 3. Vlad

  Ana… dar zi de aspectele negative… :)

 4. Maria

  Nu-s încă acolo dar pe aproape. Partea mişto când treci de 25 de ani e că realizezi cât de multe chestii poţi face cu timpul şi energia pe care le iroseai cu certuri, spume, lovuri şi căutat sufletul pereche.

 5. Emil

  Dupa 30 de ani, femeia realizeaza ca este in depreciere (din punct de vedere al gasirii unui partener de viata) si actioneaza in consecinta.
  Mai multe detalii aici:
  http://therationalmale.com/2012/06/04/final-exam-navigating-the-smp/

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie