Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Drec!

Posted by on 10 January 2013 in De zi cu zi | 0 comments

Drec!

“`te drec` de prost, că deja m-ai enervat!”, și îi trântește cu sete interlocutorului receptorul în nas. Doar că nu era receptor, era butonul roșu de la un Nokia vechi și îngălbenit. Și nu era cu sete, ci apăsat. O apăsare apăsată pe buton.

Acum imaginați-vă genul de om veșnic nemulțumit, care înjură multicel și bombăne întruna. Eram în autocar. Încercase să intre în vorbă cu un coleg de scaun. Am ațipit, colegul dispăruse.

Te drec`, o supărase pe a` lui că o făcuse curvă. Și acum ea nu îi mai răspundea la telefoane. Da, chiar și după mesajele alea! “Eu vin la tine, nu mă duc la maică-mea. Vin să stau cu tine”.

“Bine, i-a spus și el niște lucruri”, după cum îi povestește prietenului pe care l-a sunat. “I-am zis eu niște lucruri! Eh, niște lucruri din alea, mai așa. Stai că-ți citesc”. Și aici nu am mai putut să aud, că își diminuase vocea, cum facem atunci când ne e rușine să șoptim: Te iubesc!

După minute bune de spovedanie bărbătească, îi zice: Auzi, da` sun-o tu! Sau dă-i mesaj: ce mai faci, cumnată? Și după aceea îmi dai și mie sms să îmi spui ce a spus. Hai, notează numărul ei.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie