Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Educație prin vlogging? Eu cred că se poate!

Posted by on 25 February 2016 in De zi cu zi | 0 comments

Educație prin vlogging? Eu cred că se poate!

Am emoții – sunt partener și speaker la Educație în Ctrl – o conferință în organizarea căreia m-am implicat încă de la prima discuție, când doi oameni m-au vizitat la Alba Iulia și mi-au zis: vrem să ne ajuți să facem o conferință despre vlogging și educație.

Vlogging-ul e o carieră pentru mine (abia ung roțile căruței), o carieră la început, într-un domeniu nou, pe care încerc să-l descifrez într-o țară ciudățică și fără prea mare suport pe partea asta.

Cred în metodele de educație alternativă, pentru că, deși mi-a plăcut mult la școală, am învățat mai multe despre ce nu-mi place să fac: exerciții la mate, chimie, fizică, informatică, iar pe materiile care-mi plăceau (limbi străine, română, filosofie) nu se pune accent, așa că abia așteptam repetițiile cu trupa de teatru, care aveau loc după ore.

Școala m-a disciplinat (nu tare mult, nu vă imaginați că-s vreun model), m-a învățat să-mi ascut câteva social skills, m-a inițiat în ceea ce înseamnă presiunea unui examen, responsabilitate față de viitorul meu (poate pentru că am fost la cea mai bună școală din județ), dar în afară de amintiri, nostalgie, fobie de matematică și niște coșmaruri cu teste surpriză, nu am rămas cu multă informație.

Nu știu multă fizică, dar pot să impresionez un grup de prieteni cu ce învăț de la VSauce.

Dacă vremea e frumoasă și terasa te îmbie la discuții, pot filosofa cu ajutorul lui Jason Silva.

Despre economie, capitalism, mediul înconjurător mă informez cu Crash Course.

Cum spuneam într-un articol anterior, vlogging-ul nu mai demult doar despre oameni care-și pun bebelușii sau pisicuțele năzdrăvane pe net.

Despre tendințele în educație și vlogging, ca alternativă de conținut informativ și formativ, la:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie