Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Elogiul tramvaiului

Posted by on 21 February 2012 in De zi cu zi | 9 comments

Elogiul tramvaiului

Unde, dacă nu în tramvai, acest mall ambulant, acest Bucur Obor pe roţi, mai găseşti RebusRebusRebus redus de la trei lei cincizeci la un leu şi cărţi de colorat, cărţi de colorat şi genunchiere, cotiere, glezniere, călţătoru de inox şi pixuri trei la un leu şi şerveţele parfumate şi brichete şi alifie?

Şi unde, dacă nu în tramvai, găseşti vânzătorul de iconiţe pe care-l ceartă femeia că nu e bun creştin pentru că “EL, EL şi-a dat viaţa pentru noi şi mântuirea noastră şi noi ce facem? Îi vindem chipul? Ne batem joc de EL?”?

Şi unde, dacă nu în tramvai, găseşti moşuleţul care o ceartă pe cetăţeana de etnie rromă că vinde “aparate medicinale” care “mai rău ne îmbolnăveşte!”?

Şi unde mai asculţi tu Luceafărul de Eminescu recitat a la carte? A?

Şi unde mai comentezi despre beţivii care aruncă cu bulgări în tramvai şi despre care tanti din spatele tău spune că Aşa îi îndeamnă Satana?

Şi ce alt mijloc de transport, dacă nu tramvaiul, atotputernicul tramvai are dreptul să circule nestingherit pe şina lui şi să sperie toate maşinile care-i ies în cale? Nu te simţi tu, ca şi călător, atotputernic la rândul tău? Cum nu? Când maşinile îs în coloană şi treci triumfător pe lângă ele simţi că ăia douăjcinci de lei pe care îi dai lunar pe abonament me-ri-tă!

Ah?

9 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. andrei cismaru

  cum 25 ma? ca eu dau 50. Hotiii!!!!!

 2. Șerban

  Cred că faci o confuzie între Obor și Bucur Obor. Sunt două lucruri diferite. Primul e piața, al 2lea este centrul comercial.

 3. Faildude

  Cum altfel sa-si procure banii de alcool?

 4. richie

  Hmm, la Timisoara n-avem antreprenori dinastia de tramvai ca la Buc. Ar trebui sa ma mut… sau sa profit de piata noua.

 5. Malina

  Bine zis! dar ai uitat sa le mentionezi, in pomelnicul tau si pe don’soarele/(don’sorii-ca sa nu facem discriminare sexuala) care-si povestesc viata la telefon, in tramvai, ca si cum ar fi singure/singuri ,la ele/ei acasa …

  Deci ce viata privata ???
  La comun ca si transpotul este tot in comun! :)

 6. Above_and_beyond

  Dar cu toate astea tramvaiul este intrecut in “atotputernicia” sa… Behold for the mighty subway!
  Nimic nu se compara cu spectacolele din metrou. Astazi, spre exemplu am ascultat “Numai iubirea” pe ritm latino-manelar si acompaniat la acordeon.
  Eh, unde mai vezi asta?!

Trackbacks/Pingbacks

 1. polimedia.us/fain - Elogiul tramvaiului - The Anne-Marie... Ehe, functia tramvaiului in dezvoltarea noastra. Nicely put & fun :)...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie