Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Emoţia emoţiei de dinainte

Posted by on 9 April 2012 in De zi cu zi | 0 comments

Emoţia emoţiei de dinainte

Bună dimineaţa! (m-am apucat de scris cu trei minute înainte de ora 12, deci încă se pune!)

Ştiţi că am reluat de cursurile de actorie că v-am tot zăhăit la cap cu asta. Şi că mă entuziasmează de când eram prin clasa a 6a orice fel de manifestare artistică ce implică actorie. Şi cum învăţ tot mai mult cu fiecare săptămână ce trece devin un spectator destul de dificil, întrucât mă familiarizez cu procesul “din spate” şi ajung altfel intenţiile la mine.

Şi am prieteni şi amici studenţi la actorie. Zilele astea au fost Uşi Deschise la UNATC şi s-au jucat spectacole pe bandă. Am prins ieri un fragment din Unchiul Vanea de Cehov şi, având pile în distribuţie (Yoyo juca Doica) am reuşit să intru în sală când încă se pregăteau.

Ştiu de la fiecare spectacol pe care l-am jucat cu ai mei înainte că există un “ritual”: fie că faci un exerciţiu de grup ca să mai scapi de emoţii sau rosteşti ceva sau sunt încurajări reciproce, sau alergi sau spui o rugăciune sau o poezie sau faci flotări, există ceva. N-am să pot să vă zic ce au făcut oamenii ăştia, dar era atâta emoţie sinceră în comportamentul lor că mi se ridicase părul pe mine. Regizoarea mai că făcuse gaură în podea plimbându-se, să-i mai scadă tensiunea. Domnişoara cu turban de la lumini revizuia frenetic fiecare mişcare, verifica prizele, căuta o legătură să nu se încurce publicul în instalaţie, într-un colţ se făceau ultimele exerciţii de dicţie, câte unul dintre actori mai venea să ceară aprobări cu privire la vestimentaţie, să fie totul pe placul regizorului. Băieţii mai îmbărbătau domnişoarele frecându-le uşor braţele sau îmbrăţişându-le “O să fie bine, o să fie bine!”.

“Dă-mi o palmă, tare! Nu mi se linişteşte inima!”

Şi se sting luminile. Publicul intră în sală.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie