Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Ce mă enervează pe YouTube?

Posted by on 31 May 2016 in De zi cu zi | 4 comments

Ce mă enervează pe YouTube?

Am promis că săptămâna asta scriu câte un articol pe zi. Articolul de Luni e despre dantura mea și poate fi citit aici.

E Marți, am postat și Vlog-ul de Marți (vă invit să-l urmăriți, e un tag cu mama mea, cu ocazia zilei de 1 iunie, e simpatic) și am primit un comentariu cu L-ai copiat pe Cutărescu, deci se cere un articol despre aspecte care mă enervează pe YouTube:

O copiezi pe Mătușa Măriuța! Nu îmi doresc să copiez pe nimeni, încerc să-mi găsesc vocea/stilul. Nu sunt nici primul, nici ultimul youtuber care face un clip cu un membru al familiei. Uneori preiau subiecte de la alți vloggeri și le adaptez, în felul meu – s-a vorbit despre menstruație, am și eu o părere și o experiență cu asta. S-a vorbit despre dragoste, oho, stai să vezi ce cred eu despre asta! Vloggerul meu preferat vorbește despre feminism? Am o opinie și doresc să împărtășesc și viziunea mea despre subiect. De fiecare dată menționez cine m-a inspirat pentru clipul respectiv.

Îmi place că pot face o carieră din a fi eu însămi și cred că pe YouTube nu ai cum să ai viață lungă dacă încerci să-i copiezi pe alții.

Dați un SUBSCRIBE aici! Detest spam-ul. Tocmai am dat BLOCK unui canal care mi-a lăsat 158 de comentarii spam, în care își promova canalul. A luat toate comentariile la rând și a lăsat reply cu ce face el. E deranjant pentru mine, în calitate de creator de conținut, e deranjant pentru audiența mea, care lasă comentarii pe subiect, nu te ajută cu nimic pe tine, din contră, îți atrage antipatii.

bunny

Hă, hă, ce prost e ăla! Nu-mi plac oamenii care-și fac un brand denigrând imaginea altora. Metoda e asta: te iei de cineva care-i mai slab ca tine (bine, zmeule!) și-ncepi să faci mișto de el, eventual îți asmuți și urmăritorii. Nu cred în ZEN absolut și nu vreau să fim hipioți, dar e nedrept să te legi de viața unor oameni care nu ți-au făcut nimic și să faci asta constant. Se întâmplă și în blogging și nu înțeleg de ce prinde. E fun să faci mișto, și eu fac asta, mă răcoresc de frustrările adunate, dar sunt atentă la ce adversari îmi aleg, dacă e vorba de oameni. De obicei critic trend-uri sau idei, dar am un ghimpe și împotriva câtorva persoane publice pe care le consider nocive. Persoane PUBLICE, repet, adică oameni conștienți de puterea lor, oameni care ar trebui să își asume responsabilitatea pentru conduita și discursul lor.

Mă aud doar pe mine. Mă scot din sărite ignoranții. Oamenii care cred că le știu pe toate și care nici nu vor să accepte că există păreri care îi pot contrazice. Și eu am greșit, în trecut, că am generalizat sau am ținut-o pe-a mea, dar am învățat, cu timpul, că o părere diferită de a mea nu e neapărat incorectă și încerc, preț de câteva minute, să mă pun în papucii omului care o emite.

internet

Anonim. Comentariile anonime – nu ai voie să vii la mine în curte și să mă înjuri. Canalul meu de YouTube e sufletul meu. Vlog-ul de Marți înglobează ce e în mintea mea, îmi poți observa personalitatea, mă expun acolo, cu bune și cu rele. Dacă tu mă vezi pe mine, am dreptul să-ți văd și eu moaca, să știu un nume, să te cunosc. Nu ai fotografie și nume, nu ai drepturi. Pentru că nu ți le asumi, că vin cu responsabilități.

E o carieră. Voi scrie un articol separat (mâine, cel mai probabil) despre felul în care YouTuberii își câștigă existența și despre cei care vor să-i vadă dați afară din case și morți de foame (asta se întâmplă atunci când nu ai bani), dar să continue să facă clipuri și să fie amuzanți!

În final: citat

4 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Măduu

  Adevărat. Dar mai sunt foarte multe chestii enervante pe youtube… Hateri tâmpiţi…
  Apropo…am şi eu multe idei, dar nu am curajul să mă apuc de vlog (nu am cameră+ hateri de care mă tem). Şi aş vrea să îmi creez un blog, dar habar nu am cum… Sau pe ce site trebuie să intru. Mă poţi ajuta?

  • anne

   fă-ți mâna cu un cont gratuit, pe blogspot sau wordpress, îți alegi de acolo teme prestabilite și-i dai bătaie cu scrisul!

 2. Maria

  Mda, p-astia care isi dau cu parerea si au impresia ca le stiu ei pe toate le-as trage una peste ochi.
  Am si eu un canal de youtube, e micut, primul clip l-am postat anul trecut in octombrie si nu a durat mult pana sa dau peste oameni carora le lipseste o doaga. Cred ca mintea lor e tare plictisita.
  Acum nici nu mai stau la discutii, cum apar comentariile cu injurii si toti care cred ca pamantul se invarte in jurul lor, le dau delete direct. Prea multi oameni care consuma oxigen degeaba!

 3. Livia Ciobanu

  Atata timp cat vei fi creator de continut video si publicat totodata, trebuie sa te gandesti cu o sa ai de a face cu fel de fel de tipuri de oameni. De la cei care te divinizeaza si te considera un model pana la cei care se uita la video-urile tale in cautarea de material de hate. Unii isi fac viata mai frumoasa doar jignind, umilind munca celuilalt si carcotind.
  Asa cum vedetele, prin insasi postura de “vedeta” trebuie sa isi asume greutatea unei astfel de imagini, asa si tu, ca persoana urmarita de sute de mii de utilizatori trebuie sa ai in vedere faptul ca sunt oameni carora nu le esti pe plac.
  Si eu sunt una din urmaritoarele tale si ma regasesc in fiecare video pe care il postezi si ma simt mandra ca nu sunt inconjurata doar de oameni superficiali si ignoranti.
  Te pup!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie