Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Înainte să te bagi la somn

Posted by on 21 September 2012 in De zi cu zi | 7 comments

Înainte să te bagi la somn

Da, eşti obosit, zi lungă, săptămână lungă, poate ai ieşit după birou la o bere, la un dans, poate-i joi, poate ai cunoscut o fată, în fine. Abia vezi să bagi cheia-n uşă, îţi pică ochii-n gură cât te schimbi de haine, ai impresia că durează o veşnicie să facă DING cuptorul cu microunde şi să mânci şi tu ceva pe ziua aia.

Oricare ar fi motivele pentru care vrei să amâni ce-ţi zic eu mai jos, dar oricaaaare, nu le amâna pentru dimineaţă. N-o să fie mai roz situaţia.

1. Spală maldărul ăla de vase, nu ai să ai unde să strecori ibricul ca să-i pui apă pentru cafea. Sau n-o să ai ibric spălat deloc. Da, o dată-n viaţă cu toţii ne-om fi turnat apă peste zaţul rămas, o poşircă de cafea cu toţii suntem datori să îngurgităm. Daaar, spală de cu seară vasele alea. Vrei ca dimineaţa să vezi grăsime peste tot şi resturi de mâncare? Nu vrei! Vrei cât mai puţine lucruri care să-ţi strice dimineaţa. Crede-mă.

2. Scoate rufele alea la întins înainte să te pui la somn. Ştii că apoi o să rămână toată ziua în cuvă şi-o să trebuiască să le mai dai o spălare, că doar nu le porţi de parcă o făcut pişu un popândău pe ele! Salvezi timp. (metaforă: şi poate-i o dimineaţă însorită, vezi soarele cum se joacă printre culorile ţesăturilor cât timp tu îţi faci cafeaua aia de care pomeneam, etc. Of, nu m-o luat nimeni copywriter la detergenţi!).

3. Fă baie/duş/spală-te pe cap, femeie, înainte să te bagi la somn. Dimineaţa or ai să ai de spălat vase şi de întins rufe, or n-o să curgă apă caldă şi-o să-ţi strici ziua că nu-ţi stă părul aşa cum vrei, or o să pleci nebărbierit din casă, băiete. Plus că somnul ăla de după ce-ai făcut o baie îi mult mai lin.

Aşadar, trage de tine încă o oră seara (nu-ţi ia mai mult să faci toate astea), ca să ai o dimineaţă fără “obstacole”.

7 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. rocsanab

    Eu am şi altele pe listă: oricât de obosită aş fi nu am voie să adorm fără să citesc minim 5 pagini din cartea curentă la lecturat, fără să îmi fac exerciţiile de gimnastică din program plus puţină curăţenie prin casă :))

  2. ina

    don’t forget to floss!!!

  3. Raluca

    Si musai, pregateste hainele pe maine dimineata. Zau de o sa ai chef sa calci cand fugi prin casa cu o soseata in picior in timp ce incerci sa faci o dunga cu dermatograful. :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie