Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Ce-am făcut în 2016

Posted by on 31 December 2016 in Bilant, De zi cu zi | 4 comments

Ce-am făcut în 2016

Ehei, dragii babei, după o săptămână de zăcut în pijamale, dormit până târzior și jucat, e cazul să dăm un ochi peste realizările (și nu numai) anului ce se încheie în câteva ore :)

Mi-a plăcut 2016.

A fost un an în care am TRĂIT viața mai mult ca în anii anteriori, asta și pentru că mi-a venit un pic de minte la cap (Doamne-ți mulțam, cum se zice prin locurile din care scriu articolul ăsta), am râs și-am plâns mai mult ca până acum, am ieșit din zona de confort de CELE MAI MULTE ORI, am învățat să trăiesc cu anxietatea.

A fost un an cu multe suișuri și coborâșuri, majoritatea închipuite (și aici e din cauză că mi-a venit mintea la cap, să știți că fiind oleacă de deștept cu oleacă mai înțelept nu te ajută întotdeauna), cel mai bun an pe plan profesional, până acum (tot mai sus!), multe deplasări în acest sens, majoritatea în afara țării (adică partea mea preferată, work&travel!). Un an de iubire și de discuții care m-au ajutat să cresc.

În 2016 am avut câteva momente în care m-am bătut pe spate pentru că m-am făcut mândră de mine (sau cum s-o traduce I made myself proud).

Așadar, urmând modelul anilor 2015, 2014, 2013, 2012 și 2011, iată bilanțul (deși mi se pare că e un termen care pune prea multă presiune pe noi) anului 2016:

 1. am creat (cu aceeași curiozitate și dragoste) 71 de clipuri, pe care le puteți viziona pe Vlog-ul de Marți. Pe 14 ianuarie 2016 am împlinit trei ani de când sunt Nava Mamă și simt că am reușit, în sfârșit, să simt că ceea ce fac e bine #itfeelsright
 2. pe 5 februarie am primit Verified pe YouTube! Și tot pe 5 februarie am postat clipul care a făcut 1.000.000 de vizualizări între timp! Primul clip cu un milion de vizualizări de pe Vlog-ul de Marți! #happyforthisone
 3. tot în februarie a ajuns și premiul de la YouTube: butonul de argint, pentru cei 100.000 de Marțieni din comunitatea de pe Vlog-ul de Marți #proudtotears
 4. în 10 martie am prins, pe o ploaie rece și bătăioasă, primul lacăt din Alba Iulia, de proaspătul pod al îndrăgostiților. Am apărut și-n ziar (poate pentru că am fost mai rapizi ca Primarul).
 5. a urmat prima ieșire din zona de confort: conferința Educație în CTRL, unde Vlog-ul de Marți a fost partener și eu am și vorbit într-un panel, iar imediat după asta deplasarea la Milano, pentru interviul cu actorii din Soy Luna, Karol Sevilla și Ruggero Pasquarelli. Aveam primul zbor cu escală din viața mea (foarte fain aeroportul din Munchen, btw), închiriasem și o mașină și eram stresată să o duc cu bine înapoi (am lăsat-o în Timișoara cât am fost la Milano), interviurile urmau să aibă loc în spaniolă, respectiv italiană, amestecate cu engleză (și cu ocazia asta mi-am dat seama că mă descurc mai bine decât mă așteptam în limba spaniolă), aveam mai mulți pitici care-mi dansau în cap.
 6. a doua ieșire din zona de confort a fost începutul colaborării mele cu Coca-Cola. E un brand cu care mi-am dorit să lucrez și care îmi comandase cinci clipuri (de care-s foarte mulțumită și pe care le puteți vedea aici), voiam să fac clipuri care să vă placă și să vedeți că sunt muncite (și clipurile branded la care lucrez sunt mult mai muncite decât vlogurile clasice), voiam să fie și clientul mulțumit (și a fost!).
 7. i-am luat un interviu lui Tudor Chirilă – am vorbit despre lucruri profunde, heh – #click
 8. mi-am dat seama că vreau că ajut cumva în lupta cu cyberbullying-ul, așa că am colaborat cu Salvați Copiii pentru un proiect despre siguranța online
 9. Marțienii au început să-mi trimită dulciuri din țări străine, pentru seria Anne MANANCA. How cool is that?
 10. în mai am făcut un clip cu mama. A avut emoții, simpatica!
 11. m-am prăjit.
 12. în iulie am fost la Londra, la invitația Disney, și le-am luat un interviu Sabrinei Carpenter și Sofiei Carson. Tot atunci am văzut și primul musical din viața mea și m-a prins genul! A fost cel mai entertaining spectacol la care am fost în viața mea. Vă recomand experiența unui musical, merită toți banii!
 13. tot în iulie ne-am făcut 200.000! Cu ocazia asta am colaborat cu câțiva colegi YouTuberi și am făcut YouTuberii citesc comentarii negative.
 14. la-nceput de august am tăiat-o-n țările calde – și când zic calde, vorbesc 40+ (mulțumesc, Madrid, you hot!). Clipul de concediu e aici – dang, I had legs! #blessedandnownotsomuch
 15. am început, în august, o colaborare cu LIDL, pe care apoi am continuat-o în seria Anne MANANCA (Halloween și Deluxe).
 16. în septembrie am fost la fanmeet la Suceava! A fost ediția mea preferată, pentru că eram în Bucovina și mă simțeam acasă, iar Marțienii au fost absolut delicioși (mi-au cumpărat apă și sucuri vreo cinci dintrei ei, ce drăgălași, nu?)
 17. tot în septembrie am fost featured în YouTube Creators Hub!
 18. în octombrie a făcut dragul meu Andrei 30 de ani, așa că i-am făcut cadou o excursie scurtă la Amsterdam. Am avut noroc că am mers cu prieteni mișto. #epictrip
 19. tot în octombrie mi-am spus povestea despre momentele în care am fost hărțuită sexual, clipul urmând să participe în campania YouTube for Good – #IChooseToSee – clipul are parte de reacții diverse, majoritatea pentru că oamenii care navighează pe Interneți sunt stupizi. Serios. #4realz Știu ce zic.
 20. am început o serie de Tutoriale Neserioase, cu un tutorial de make-up de Halloween. Urmează tutorial despre cum să conduci un tractor. Pe bune #sămorio
 21. anul ăsta am făcut mai multe sketch-uri și ne-au ieșit bine. Am evoluat și pe partea de video making, de la aparatură la know-how.
 22. am colaborat și alți YouTuberi și anul acesta: Selly, Tequila, Anca Broască, Gereveu
 23. anul s-a încheiat excelent, cu cel mai important moment din cariera mea de până acum: am fost invitată să vorbesc la YouTube Space Londra și am participat (la invitația YouTube și Thomson Reuters Foundation) la conferința Trust Women. Experiența a fost una incredibil de hrănitoare, atât pentru minte, cât și pentru suflet și sunt recunoscătoare pentru șansă.

Nu am bolit, nu am făcut nimic regretabil, nu am făcut rău intenționat.

Îmi doresc un 2017 în care să trăiesc frumos, liniștit și curat, ascensiune și evoluție pe plan profesional, îmi doresc un an fără pierderi și cu multă sănătate, că auch, auch, nu întinerim! #mwahah

4 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Noémi

  Mult succes si in 2017,atat in plan profesional,cat si pe plan personal.

 2. Dragos

  Bravo si felicitari pentru realizari! Este super fain sa stii ca exista si cineva mai matur (25+) printre super Youtuberii Romani. Tu vei ajunge foarte departe! Mult Succes in continuare si La multi ani!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie