Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Familia 2.0 a Mihaelei

Posted by on 10 November 2010 in De zi cu zi | 0 comments

Foaie verde şi-o comoară,

Mihaelăăăă, surioarăăăă,

Zi-i tu din buziţe-aşa

Să se-audă-n Bucovina,

Zi-i tu clar din glăscior,

Zi-i cu drag şi zi-i cu dor,

Iuuuu!

imaginea de aici

 

Bun, am ascultat melodia asta şi mi s-o ridicat păru pe mine. Fătuca asta mi-a amintit de puţinele petreceri săteşti la care am participat în copilărie, de glasu` Bucovinei în care am copilărit, de melodiile pe care le ascultam la Radio România Actualităţi şi pe care mi le mai fredona bunica.

Aşa că Mihaela e de azi sora mea 2.0 şi vreau s-o ascultaţi şi voi şi dacă nu v-o mişcat sufleteşte, ziceţi-mi mie Piţigoi.

Sunt sigură că cine-a copilărit la ţară o să zâmbească.  Sau cine e atras de valorile mediului rural, cine ştie poveşti, cine preţuieşte tradiţia şi are o preocupare pentru conservareea acesteia (eu mi-am făcut şi lucrarea de licenţă pe tema asta, na, m-a pocnit Chinezu cu populara) o să plece urechea la ce grăieşte surioara mea. Pe care o sfătuiesc să nu-şi piardă pasiunea, să ne facă să ne înmuiem cu fiecare vers şi să auzim de ea pe cele mai mari scene. Că e un Tezaur Folcloric.

No Comments

Join the conversation and post a comment.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Twitted by stmurgeanu - [...] This post was Twitted by stmurgeanu [...]
  2. Tweets that mention Familia 2.0 a Mihaelei « TheAnneMarie's Blog -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Stefan Murgeanu, Anne-Marie Chelariu. Anne-Marie Chelariu said: Am scris despre Familia 2.0…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie