Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Femei care-mi plac mult (II)

Posted by on 13 September 2018 in De zi cu zi | 3 comments

Femei care-mi plac mult (II)

Bun să fie ceasul în care mă citești!

Mi-am plătit domeniul pentru blog, așa că azi vreau să vă prezint câteva femei care-mi plac mult (românce și moldovence di pisti Prut), în continuarea articolului din 2016 – prima parte. Le admir pentru istețime, carismă, naturalețe, imaginea curată pe care și-au creat-o și știu să o mențină, umanitate, umor. Nu le cunosc în viața reală, ca să continui tradiția din 2016 (nici pe fetele din primul articol nu le cunoșteam personal atunci când am scris despre ele, dar am remediat asta cu Cara, cu care acum și lucrez – xoxo, boss și cu Laura, căreia i-am fost ghid în Alba Iulia în 2016, chiar la două!! zile după ce am scris articolul, heh). Vă recomand din toată inima mea verde să le dați un follow, un subscribe, un like, sau să le lăsați o vorbă bună, că-s puține ca ele.

 1. RUXANDRA GHIMPRuxy: deși n-am văzut-o niciodată, simt că o cunosc de când s-a inventat Instagramul. Știi cum e Ruxy? Ca o shot de dopamină. Ăsta e clipul cu care m-a cucerit (fără legătură că are legătură cu mine. bre) și prin care o și cunoașteți mai bine. E șampanie femeia asta, nu? Clink, clink!

2. IRINA RUSUCoffentropy: pe Irina o “cunosc” virtual pentru că e prietenă cu Ruxy Ghimp, așa am ajuns să-i dau follow pe Instagram. M-a cucerit cu o telenovelă cu Air France și am prins drag de ea cât făcea Stories adormită, nemachiată și cu aceleași haine de câteva zile, că-i pierduseră franțujii bagajul. Naturală, adică.

 

Are o cățelușă pe care-o cheamă Poca, iar eu, când aud însiruirea de vocale din gura lui Ruxy Ghimp aud Puoca, PUOca, Puoca Pocuța și chestia asta e un trigger ASMR pentru urechea mea moldovenească. Irina are un blog de lifestyle și temă minimalistă pe contul de Instagram, iar de moment renovează apartamentul, așa că e un prilej bun să o urmăriți dacă aveți nevoie de inspirație.

3. Cristina PĂTRAȘCU – de Cristina am prins dragul ăla mare după ce am cunoscut-o pe Esther. Esther e o altă Cristina, despre care scrie în cea de-a doua carte, Eu sunt Esther, carte pe care a avut amabilitatea să mi-o trimită, cu dedicație din suflet, anul acesta.

Am citit-o curioasă (e cu sex între femei – nu-i un cârlig pentru vânzare, Cristina e activistă LGBT și Eu sunt Esther e o semi-autobiografie despre sexualitate și autoacceptare). Cristina face și stand-up comedy, offline și virtual – acesta e un status de-al ei de pe Facebook.

 

Știți cum poți să îți bați joc de un om? Îi dai să mănânce fără sare.
Frate, pedepsele mari stau doar în lucruri mici.
Să dea Dumnezeu să-ți intre o boabă de piper verde în ureche. Să te înțepe albina în degetul mic. Să nu mai ai voie să mănânci cu pătrunjel toată viața ta. Să faci orice vrei tu dar să nu mai poți să porți nimic roz.
Știți cum e să mănânc fără sare? Ca și cum aș face dragoste cu pelerina de ploaie pe mine. Ca și cum aș respira doar cu o nară.
Cartofi prăjiți fără sare, cu șnițel fără sare, cu paine fără sare cu brânză fără sare, cu iaurt.
Stați puțin, tocmai s-a căcat un porumbel pe parbriz. Asta zic.
Norocul e în detalii.

 

4. MAGDA MIHĂILĂ – eu de Magdulici o cunosc, că așa era pe Twitter prin 2010, când intrasem eu în comunitatea de bloggeri din București, iar de Magda Mihăilă o îndrăgesc. Pe Facebook suntem prietene din August 2011 și am tot urmărit-o doborându-și frică după frică și făcând praf limitele. Face stand-up comedy și Magda, dar la nivel internațional și doar în vreo trei limbi străine.


Tocmai am citit un articol pe care l-a scris pentru Glamour, despre parcursul de la Târgu Ocna la Lyon, Bruxelles și stabilirea în Elveția. Femeia asta îmi dă viață (scuze, mama, reformulez). Magda gives me life.

 

5. LAURA IONESCULuluts – am păstrat operația pe suflet deschis pentru final, iar pansamentul e Luluts. Luluts, Luluts, ce alint drăguț, ce ochi negri ca cerneala cu care scria urât în caietul de caligrafie! Co-fondator Dume de Mestecat, apare în top 100 de oameni pentru România de mâine (DecatoRevista) și bagă niște deliruri matinale pe Facebook de-ți începi ziua cu un gâdilit mental.

Scurt îndrumar de protest, născocit din proprie experiență:
– pulover ‘acoperă mamă șalele alea, că răcești la spate’
– termos ‘ia cu ceai, să nu-ngheți’
– șosete de lână ‘degețele la cuptor’
– două căciuli, una pentru prietena aia care se fudulește și vine despuiată la protest
– pastile ‘ne facem noi bine’
– mănuși ‘bag mâna-n foc că iar ne iau de proști’
– portofelaș cu pisici, ca talisman de bun augur, în care se ascunde buletinul
– încărcător ‘dăm live pe Facebook’
– helancă pentru altă prietenă friguroasă și fashionable
– ghiozdan cu ceea ce par a fi buline, dar sunt de fapt multe puncte pe i

Ne vedem diseară în Piața Victoriei. Pe ei. #delirmatinal #unitisalvam

Nu sunt prietenă cu nici una dintre femeile astea, dar totuși simt că suntem într-un club care se reunește rar și haotic și în care regula e că vorbim doar prin ceva vibe din ăla mistic, de-l au doar femeile care nu se invidiază între ele, ci se felicită pentru ziduri dărâmate și teritorii emoționale cucerite. #GirlPower casăzicașa

3 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Raluca

  In sfarsit ne mai scri si tu , welcome back :DD

 2. Magda Mihaila

  Maaaaai! Am dat de articolul asta (a se citi m-am cautat pe Google in pauza de masa de la munca) si m-am tochit. Te imbratisez cu energie, ca intre femei pe chicioarele lor ce suntem.

 3. Jojo

  Ma bucur ca ai inclus-o si pe MAGDA MIHĂILĂ.Imi place foarte de mult de ea si o urmaresc cu drag ;)
  Oamenii ca ea ar trebui promovati, nu toate “carpele” care apar la TV.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie