Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Femei care-mi plac mult

Posted by on 24 August 2016 in De zi cu zi | 5 comments

Femei care-mi plac mult

Plonjez direct în subiect:

Cristina Mazilu, mazilique.ro, co-owner S̶i̶m̶b̶i̶o̶  owner Mazilique Studio. Îmi place nu doar pentru că știe să facă ceea ce eu nu știu (adică să gătească – și chiar pare foarte bun), ci pentru că e o femeie care știe să facă cel mai elegant mișto de ea, are gusturi pe gustul meu (ce licență poetică, domnule! ce figuri!) și cântă în mașină. Seria Texts from my work wife mă face să râd. S-o citiți.

Cristina Mazilu

Oana Titică, chicineta.ro îmi place în special pentru seria cu Florentina Magiun și sinceritatea cu care-și exprimă, ștrengărește, opiniile-n online. Și pentru farfuriile pictate. Și pentru prietenia cu Lola, golden retriever-ul ei. Și pentru PLM. E genul de tipă cu care aș râde la un pahar de prosecco, dar e luată de domnișoara de mai sus.

Oana Titica

Alexandra Blaș e o tipă care a plecat în UK să studieze arta culinară. Îi urmăresc postările de pe Facebook și progresul într-ale gătitului în diverse restaurante din Londra. Râde mult și transmite voioșie.

Alexandra Blas

Laura Teodora Holban (Paraschiv, OK!) – e o prăjitură de fată! Cu o moacă de puștoaică (deși e măritată), combină budinci cu popcorn și bacon cu ciocolată. Are un Thomas the beagle care îi locuiește în pat. Fată cuminte, scrie pe laurateodora.ro

Laura Holban

 

Alexandra Cărăulani – fatacarescria.ro – o urmăresc, în primul rând, pentru povestea de iubire cu Inginerul. Inginerul ei e bărbos și seamănă cu Arda Turan. Inginerul ei o chinuie în concedii cu trezit dimineața și alergat kilometri întregi pe poteci de munte sau străduțe înguste din Croația. Inginerul ei îi trântește cele mai din topor complimente, iar ea știe cum să ni le ilustreze în fraze pe Facebook sau blog. Îmi plac și poveștile ei de familie, sunt aromâni și mă străduiesc să rețin cuvinte, că sună special. Și Zurlei ăsteia îi place să gătească.

Alexandra Caraulani

Mai am. Să mai scriu? :)

PS: la final de articol mi-am dat seama că toate doamnele și domnișoarele de mai sus gătesc. E clar, sunt o cauză pierdută.

PPS: ce n-aș da să mănânc ceva făcut de fiecare dintre ele!

PPPS: nu le cunosc personal. Le cunosc doar în măsura în care se lasă ele descoperite prin ceea ce scriu pe Internet. Am fost fangirl Mazilique anul trecut, la Webstock, când i-am zis c-o plac. Mi-a mulțumit și mi-am văzut de treabă :)

5 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. mazilique

  cand vii prin bucuresti te astept la studio cu minim paine prajita, dar cu siguranta cu vin la rece ;-)

 2. Laura Teodora

  mă bag și eu cu întârzierea de rigoare – jet lag național – și lansez și eu o invitație modestă la o brioșă și-un hug de cățel.

  oricând, oricum.

  hugs, Anne

 3. Cris

  Ce m-a amuzat PS-ul din articol! :))))

Trackbacks/Pingbacks

 1. Femei care-mi plac mult (II) - Anne-Marie - […] prezint câteva femei care-mi plac mult (românce și moldovence di pisti Prut), în continuarea articolului din 2016 – prima…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie