Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Femeie, ești la ciclu?!

Posted by on 9 January 2014 in De zi cu zi | 17 comments

Femeie, ești la ciclu?!

Întrebarea stupidă pe care ne-o pun bărbații de fiecare dată când nu înțeleg vreo reacție pe care o avem.

Pentru că bărbații nu par să înțeleagă ce-i cu noi cu o săptămână sau două înainte să vină uraganul în oraș (și uneori nici noi nu ne explicăm unele reacții în perioada asta), am două filmulețe pentru voi.

pms

Pe scurt, unele femei:

– devin foarte nervoase cam cu o săptămână înainte (și nu-și explică întotdeauna ce anume le crează starea asta de nervozitate). Da, da, faza aia cu butoiul cu pulbere

– devin foarte emotive (mai emotive ca de obicei. Eu m-am lovit la picior dimineața – și nu foarte tare – dar am izbucnit într-un plânsălău de sărea cămeșa de noapte de pe mine!)

– unora le vine să plângă din orice, fără să aibă un motiv anume, devin melancolice, sentimentale

– unele, nestatornice în reacții: acum râd, acum se enervează și se agită, apoi încep iar să plângă, ca apoi să râdă iar. I know! Emotional rollercoaster much?!

 

Și perspectiva masculină sau impactul Sindromului Premenstrual asupra relațiilor de cuplu:

E o perioadă care, uneori, ne ia și pe noi prin surprindere, așa că nu ajută dacă ne-o trântiți pe aia cu: femeie, ești la ciclu! Așa că, în loc să obligi biata femeie să “man up” și să termine cu smiorcăiala, ținându-i prelegeri despre cât de grea e viața. mai bine te prinzi în ce fază din lună e și te bucuri de cele două săptămâni în care n-are ce să se întâmple nasol (din contră, a doua e chiar LOVE WEEK, adică avem chef mai mare de tăvăleală și porcoșenii intime). So, YOU man up!

Răbdărică și n-o lua personal :)

Mulțumesc pentru atenție, #girliestpostever

17 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. vali

  ok. back to the kitchen!

 2. evergreen

  Dacă aş fi bărbat aş folosi smarthphone-ul să-mi pun aplicaţia cu calendarul ăla roz (da, ce?) care m-ar avertiza că se apropie uraganul. Aş scăpa de multe…

 3. idaho

  Înțeleg și nu chestia asta. Consider că suntem conduși într-o măsură de instincte și atunci se explică SPMul, dar pe de altă parte cred că avem și oareșce rațiune. Sper că nu întind coarda când le cer femeilor să fie raționale! Și atunci poveștile astea cu “vaaaaaaaaai sunt premenstruală, ține-mă în brațe, lasă-mă, dă-mi covrigei moi” sunt niște subterfugii ale femeilor care vor să manipuleze.
  Și nu văd de ce ar trebui să mi se acorde circumstanțe atenuante pentru că e “acea perioadă a lunii”, e ca și cum aș cere unui judecător să fie indulgent cu un violator (condus tot de instincte) pentru că ermmm era în “acea perioadă a vieții”.

  Știu, am exagerat comparația, dar înțelegeți ce zic? Vrem egalitate? D-apăi să fie până la capăt. Dacă nu, nu. Dar atunci să ne acceptăm condiția de ființă supusă instinctului și nu rațiunii.

 4. Makavelis

  @Idaho: imi place de tine, Corina.

 5. eftimie

  Ieşti papucule de sub pat, ieşi papucule, ieşi!
  Ca să papi şi tu cireşti, ieşi papucule, ieşi!

 6. Edda

  Sorry, nu o cred pe asta cu PMS si ma enervez la culme cand cineva imi reproseaza ca as fi luat o anumite decizie din cauza ca se apropie ‘luna plina’. :)
  Dovezi:
  http://healthland.time.com/2012/10/22/pms-is-a-myth-new-study/
  http://motherboard.vice.com/blog/rejoice-pms-is-a-fallacy

  Adica, PMS e real in masura in care accepti că să stai o saptamana cu pempărsul la fund si, eventual sa te mai si tavalesti nitel de durere, nu e tocmai un motiv de bucurie. Nici nu vreau sa-mi imaginez ce PMS ar avea barbatii daca ar trebui sa treaca prin asta luna de luna.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie