Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Femeile care nu-și doresc copii

Posted by on 1 September 2014 in De zi cu zi | 1 comment

Femeile care nu-și doresc copii

Salutare! Să aveți o toamnă productivă și călduță!

Dacă tot e la modă scandalul de pe grupul de Mămici (link 1, link2), unde discuția a degenerat și am înțeles că unele dintre noi își mai pierd din neuroni în momentul în care aduc pe lume o grămăjoară de riduri drăguțe și salivă, azi vreau să discut despre femeile care nu își doresc copii.

Și nici că aș fi găsit un moment mai bun pentru subiectul ăsta pentru că (insert glumă proastă de spot pe radio): toamna se numără bobocii! Bwahah! Farmacia i-ni-mii, Ca-te-na!

Așa, să nu divagăm. Se scrie mult pe bloguri pe tema: am peste 30 de ani, am un iubit stabil, de ce nu mă căsătoresc și, mai ales, când ne faci, maică, niște nepoți? Eu am doar 26 și nu mă simt pregătită nici măcar să gătesc constant, d-apăi să aduc pe lume o ființă care mă responsabilizează enorm? Am colege, prietene, cunoștințe cu un an sau doi mai mici care deja-s la “casa lor”, au un copil și mai așteaptă unul, dar căsătoria și perpetuarea speciei încă nu-s prioritățile mele.

Vorbeam zilele trecute cu o prietenă și îi povesteam despre schimbările de status văzute la colege comune, de aceeași vârstă cu noi sau mai tinere. Uite, cutăreasca măritată, cutăreasca însărcinată, cutăreasca îl așteaptă pe al doilea, tu ce faci cu viața ta? La care, draga de ea, zice: eu mă pregătesc să ies în club, nu știu cu ce să mă îmbrac și cum să îmi fac părul.

Sunt femei care nu-și doresc deloc un copil și le înțeleg și le respect decizia. Eu mi-l doresc, dar când m-oi simți pregătită psihic și fizic (sufăr ca un câine și stau cu nasu-n fund după două extracții de molar de minte, credeți că aș fi în stare să duc 9 luni de sarcină?). Să trecem la explicații, deși femeile în cauză nici măcar n-ar trebui să fie trase la răspundere sau luate la puricat că: de ce nu?

De la minutul 7:15.

Și Nebuloasa noastră a scris un articol pe tema asta. Așa că, fie din motive financiare, de educație (studiile spun așa: cu cât ești mai educată, cu atât te gândești de mai multe ori înainte să iei decizia asta) sau de lifestyle (și pentru a explica asta vă rog să aruncați un ochi pe citatul lui Cameron Diaz de mai jos), unele femei aleg să nu facă niciun copil. Și nu cred că trebuie să le judece nimeni decizia asta.

cameron diaz

Adică o duci, în sfârșit, bine. Alegi să te complici?

Bine, să nu ajungem ca-n Danemarca, unde se derulează o campanie pro-făcut-copii, că nu mai are cine să ducă în spate populația îmbătrânită:

Și, în încheiere, ia mai luați-vă și de burlaci, oameni buni! Atâția bărbați peste 40 de ani cu zero idei de moștenitori! Ăia nu-s frigizi? Bitchy? Egoiști sau cum mai suntem noi etichetate?

One Comment

Join the conversation and post a comment.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie