Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Festival de Sibiu – FITS 2013

Posted by on 13 June 2013 in De zi cu zi | 0 comments

Festival de Sibiu – FITS 2013

Două spectacole de stradă şi două de sală am alaltăieri, cu toate că am ajuns la 17 în Sibiu.

Prima dată mi-au atras atenţia Călăreţii, care au umplut Piaţa Mică de hohote de râs cu replicile lor ridicole. Spectacolul este francez, Franţa fiind invitată de onoare la FITS anul acesta. Îi puteţi vedea mai jos, în filmuleţ.

Apoi am intrat la Scene din viaţa insectelor, în regia lui Victor Ioan Frunză, un spectacol care, mie, personal, mi s-a părut extrem de slab. Mister psihedelic muzical, cum a fost subintitulat, a fost primul spectacol în timpul căruia mă uitam la ceas parcă din minut în minut. Nu voiam să mă ridic şi să părăsesc sala, deşi devenise chinuitor la un moment dat, din respect pentru Adrian Nicolae şi Sorin Miron, pe care îi apreciez şi îi plac tare, tare încă de anul trecut, de la Ideo Ideis. N-am înţeles decizia lor de-a duce acest spectacol la capăt, dar îmi asum şi faptul c-oi fi eu idioată şi n-am înţeles nimic din ce a fost transmis. Foarte simpatică Nicoleta Hâncu, mai ales în rolul de doamnă greier, cu obsesia ei pentru perdeluţe şi fluctuaţiile hormonale specifice unei viitoare mămici. Un plus şi pentru scenografia Adrianei Grand, mi-au plăcut artificiile pe care le-a găsit pentru costumele gândacilor de bălegar şi scorpion.

Am prins În ritmul tobelor al spaniolilor de la Brincadeira Company. Tinerii animaseră, la ceas de seară, toată pietonala, invitând lumea să danseze cu ei timp de o oră, cât a durat Evolution. Şi pe ei i-am prins în video.

Prima mea zi la FITS s-a încheiat cu un spectacol care mi-a atins câteva corzi sensibile, şi anume La parola Padre, un spectacol-atelier al companiei italiene Koreja  Un spectacol bun, o terapie de grup între trei italience, o bulgăroaică, o poloneză şi-o macedoneancă. Of, că defecţi mai suntem, unii.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie