Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Online. Și femeie.

Posted by on 24 November 2013 in De zi cu zi | 3 comments

Online. Și femeie.

Interneții îs junglă, uneori, (insert It`s a man`s world cântec aici), iar noi, ca femei, suntem mult mai expuse injuriilor, judecății pripite, etichetării.

Nu mă apuc să fac o lucrare de licență pe tema asta, studii despre discriminare, atât în media, cât și în business și-n ce mai vreți voi găsiți pe net sau la bibliotecă. Dați doar click pe trailer-ul de mai jos și putem continua.

Dacă citești bloguri, fă-ți repede lista de top 5 și zi-mi: câte femei citești? Pe câte dintre ele le citești pentru că le respecți părerea și la câte revii doar pentru că ești curioasă ce-au mai debitat și azi?

Să revenim la expunere: fac videoblogging. Accept zilnic comentarii răutăcioase cu privire la felul în care arăt: de la dantură, la poziția nasului, la pistrui, la culoarea părului, la sâni, la faptul că am clavicula (CLAVICULA, fraților!) nu știu cum. Ignor zilnic comentarii răutăcioase cu privire la faptul că-s femeie, la ce ar trebui să fac doar pentru că-s femeie, la părerile pe care le emit din postura unei femei.

Au fost situații în care mi s-au făcut avansuri libidinoase online, pentru faptul că fac videoblogging și m-au văzut unii pe YouTube. Au fost situații în care am primit comentarii jignitoare în momentul în care am refuzat, politicos, avansurile unor bărbați. De fiecare dată când las câte-un comentariu pe blogurile câtorva A-listeri pe care-i urmăresc primesc dislike-uri cu ghiotura și reply-uri care mai de care. Aproape zilnic primesc comentarii pe YouTube cu “Ai avea mai mult succes dacă ți-ai arăta țâțele”. Băi, acum să fim serioși, nu cred că Mikey H a primit vreo ofertă de genul: O să ai un milion de subscriberi dacă-ți arăți fundul. #doarzic

Până să mă educ să îmi pese din ce în ce mai puțin (spre deloc), mai întrebam în stânga și-n dreapta pe câte-un mascul: bă, uite ce primesc, uite ce pățesc, e ceva în neregulă cu mine?

Ca să ajungem și la partea relaxată a articolului ăstuia, colecția de explicații (date de bărbați!1) comportamentului de gibon al altor bărbați este:

1 – e femeie, deci e proastă. Ce se găsește ea să comenteze? La cratiță, la parcat mătura, la legănat copiii, huo huo

2 – se uită pe poze, e drăguță, vreau s-o f…luier, dar are gura prea mare și prea multe păreri, deci o să fie complicat, deci e proastă

3 – e drăguță, vreau s-o f…luier, fac research, are prieten, deci o să fie mai complicat, deci e proastă
4 – eu am pretenții de la mine, vreau să f…luier doar de la Secretul Victoriei, asta n-are țâțe, fundul nu i-l văd că se filmează doar de la brâu în sus, deci ce-i cu proasta asta?
5 – are umor câteodată, pare înfiptă, s-ar putea să mă ia peste picior și să mă facă de râs, nu-mi asum rahatul ăsta, deci ce-i cu proasta asta?
6 – eu n-am prietenă, nici job, sunt plin de frustrări, deci ce-i cu proasta asta?
7 – nimeni n-are voie să comenteze pe net dacă n-arată ca Antonia, deci ce-i cu proasta asta?
8 – am încercat s-o agăț odată live, s-a retras politicos, deci e frigidă, dă-o naibii, cine-i proasta asta?

9 – asta-i aia căreia i-am scris odată Bună pe Facebook și nu mi-a răspuns nimic, prost educată, moldoveancă, n-ai ce să-i ceri, deci ce-i cu proasta asta?

10 – face glume pe care nu le înțeleg, deci ce-i cu proasta asta?

11 – ce accent de moldovean tâmpit, a stat șase ani în București și n-a reușit (sau n-a vrut, d`oh) să scape de el, inadaptată, ce mai, deci cine-i proasta asta?

 

personalitate alfa

 

 

3 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Bogdan

  Parerea mea e ca youtube e a shithole si sa-ti iei feedback adevarat de-acolo e ca si cum ai cauta acul in carul cu fan.
  Internetul este un sausage fest in general si locul femeilor este foarte subred. Toata lumea judeca pt ca stau in spatele ecranului si nu le pasa. Aia, dupa parerea mea, nu reprezinta genul masculin ci doar niste oameni un pic loviti la cap cu prea mult timp liber.
  Ma indoiesc ca daca ai da unor oameni normali care nu sunt protejati de anonimat, un video de-al tau ti-ar zice ca nu-ti sta fata bine sau mai stiu eu ce “shit talk”.

 2. Eugen

  Cheer up Anne !
  Frustratii aia care arunca cu comenturi aiurea probabil ca inca locuiesc cu parintii si stii cum se zice …de dupa tastatura multi viteji se arata:))) …asa ca mai bine ii provoci sa posteze si ei un filmulet si o sa vezi ca nu sunt in stare sa lege doua cuvinte in fata camerei …vazusem si eu niste commenturi pe acolo …nici macar nu erau scrise corect …anyway haters gonna hate sau cum era

 3. Razvan

  Din cate stiu nu te mai poti ascunde in spatele anonimitatii pe Youtube. Deci iti poti face o idee cam cine ofera feedback negativ/rautacios.
  Orice drum de inceput e nesigur. O sa mai dureze pina cand bloggeritele si vloggingul va prinde si la romani.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Anul acesta… | The Anne-Marie - […] 23. m-am obișnuit să nu pun la suflet hatereala de pe net […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie