Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Filmul de Piatra. Dar unde-i zăpada?

Posted by on 4 January 2012 in De zi cu zi | 3 comments

Filmul de Piatra. Dar unde-i zăpada?

M-am întors de la conferinţa de presă pentru Filmul de Piatra (ce începe mâine, 5 ianuarie), unde am participat pentru prima oară în calitate de blogger la mine-n oraş, dar şi ca freelancer (şi s-au uitat lung la mine foştii colegi de la televiziunea din Neamţ că de data asta eram “pe picioarele mele”, nu în vreo practică). Sala plină, zău că nu mă aşteptam.

M-am aşezat, ca tot bloggeru, unde am simţit eu că-i mai potrivit ca să vezi tot şi să auzi tot şi să poţi nota tot fără ca cineva să se uite în carneţelul tău (oricum am un scris de mână groaznic de urât, l-am exersat special pentru contracararea furtului intelectual. Tocilară, da!). Şi juriul a venit şi s-a aşezat lângă mine. Na! Eu ştiam că-s simetric opus şi ei vin lângă mine! Şi s-a uitat cineva la ce scriu în carneţel :)

Ediţia trei punct zero. Ediţia 3.0 e de fapt ediţia a cincea şi înseamnă, practic, 20 de evenimente marca Filmul de Piatra organizate de voluntari (proiecţii speciale, concerte şi altele). Ediţia asta a avut 313 înscrieri din ţară şi Republica Moldova. Doamna Irina Margareta Nistor a zis că-i bine, având în vedere că la selecţia de la Anonimul au participat doar 300 de filme, dar din toată lumea. După ce s-au cernut, la Filmul de Piatra 3.0 au rămas 55 în competiţie, 14 off competition şi alte câteva în secţiunea Extrem (pentru că Filmul de Piatra e singura competiţie de film din ţară care are o secţiune dedicată sporturilor extreme).

Atât ca detaliu de comunicat de presă. O să mai găsiţi cifre,, buget şi detalii din planurile de viitor pentru oraş la Chinezu, care m-a ameninţat cu o sumă uriaşă de bani ca să fiu corespondent al Republicii Chinezeşti la Piatra Neamţ.

Irina Margareta Nistor îi simpatică, cum am zis şi pe Twitter, m-a cucerit de la “Am fost şi eu blogger” şi-o să citiţi la mine un interviu fain cu ea zilele următoare. Îl pregătesc :) Chiar, vreţi să aflaţi ceva în mod special? Şi ştie să se amuze de glumele pe seama vocii ei şi e chiar auto-ironică: Dacă intru într-un magazin şi nu mă recunoaşte cineva, când deschid gura sigur se elucidează misterul.

Tot dumneaei a mărturisit că prima călătorie în ţară pe care a făcut-o a fost la Piatra Neamţ şi avea doar 1 an. Şi că i se întâmplă doar aici să fie întrebată în magazine, cafenele, să primească telefoane de la Bucureşti cu Aaa, eşti la Piatra la Festival! Ceea ce înseamnă că se face treabă bună.

Ca detaliu de PR pentru organizatori. Nu mai spuneţi, dragii mei: Echipa a muncit mult. Încă se munceşte. Cutărică nu e aici pentru că e în camera cealaltă, termină de făcut x şi y, deci munceşte. Se vede că-i muncit!

Plus: mi-a plăcut de Andrei, “şeful cel mare” că şi-a prezentat la începutul conferinţei mai întâi echipa şi apoi a trecut la prezentarea juriului şi a celorlalţi susţinători şi invitaţi.

Filmul de Piatra. Site http://filmuldepiatra.ro/

Promo: http://www.youtube.com/watch?v=h0x5moi6UgA&feature=player_embedded – au vrut să fie ironici cu filmuleţul ăsta şi li s-a cam întors, vremea chiar îi ca la mare, deci no skiing! Props pentru vizualul festivalului, îmi place mult mult mult!

Promo personal: http://www.youtube.com/watch?v=zVWdk0t2gCA

3 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Moldoveanca

  Fata, tu esti de la mine din oras????? (sau eu sunt de la tine din oras, cum vrei sa o iei) :))) Phuu, si cum de nu te-am citit pana acu??? Zi tot, la ce liceu ai fost, pana la ce varsta ai stat in piatra, etc! Ce ma bucur ca am descoperit alta moldoveanca din chiatra, la un loc cu printesaurbana.ro (nush daca o citesti) :)

  • anne

   Salut! Da, o citesc pe Printesa si o cunosc, mi-i draga.
   Raresul l-am facut. Stau de cinci ani deja in Bucuresti, am stat in Piatra pana am terminat liceul :)
   Imi place entuziasmul tau, se vede ca esti moldoveanca!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Despre Festivalul Filmul de Piatra « Republica Culturală Chineză - [...] Despre Festivalul Filmul de Piatra January 5th, 2012 | Categorii: Oameni | Lasa un comentariu Acesta este un guest…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie