Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Filmul de Piatra – ziua 2

Posted by on 7 January 2012 in De zi cu zi | 0 comments

Filmul de Piatra – ziua 2

Ziua a doua de festival a început cu o conferinţă de presă la care au fost prezenţi Ana Ularu, Ticu Lăcătuşu, Virgiliu Mărgineanu şi Aurelian Nica şi s-a sfârşit cu un interviu care mie-mi place tare mult şi pe care o să-l vizionaţi săptămâna ce vine. Nu spui cu cine, persoană importantă!

Zăpada este laitmotivul festivalului, asta-i clar. Unde e? De ce nu e? A fost sau n-a fost? Zăpada va fi albastră? – am încercat eu un joc cu titluri de film românesc, na, atâta pot zilele astea şi eu :) Organizatorii speră că la anul o să se schieze cel puţin de la hotel până la sala de proiecţii, eu mizez pe încălzirea globală şi mi-ar plăcea să nu-mi dârdâie c…racii. Noroc că-i Piatra Neamţ şi totu-i aproape. Azi au căzut nişte fulgi, aşa, ca să ne întipărim cu toţii în minte că-n 2012 am prins prima zăpadă la Piatra Neamţ.

Filme: după-amiaza a început cu o selecţie de filme din cadrul NexT, din care mi-au plăcut În Atlanticul de Nord şi Baby, că pe astea le-am prins. După Baby mi-am dat seama că fetelor CHIAR le plac băieţii răi, adică să mă agaţe pe mine un negruşor din ăsta buzat în autobuz, păi foioioi! În fine, să-l vedeţi dacă-l prindeţi pe undeva, e produs în 2010 UK şi durează 25 de minute.

În competiţie mi-au plăcut Jaful, Hello, Kitty şi Szufla. Şi m-am bucurat că programul de scurtmetraje de groază UMBRE de la TIFF n-a fost chiar aşa groaznic. Or m-am pregătit eu psihic foarte bine, or am mai crescut, or nu ştiu. Dar nu m-o îngrozit nic, didn`t wet the chair, no nothing.

Petrecere apoi în High Life cu întâlnire mai mult sau mai puţin aşteptată, cu juriu cu chef de dans şi mers pe jos. Mult. Aşa-i de fain când vezi pâlc de tineri pe străzile alteori goale ale oraşului!

Mă îmbrac şi-o tai la proiecţiile zilei 3. Încep să recunosc din ce în ce mai multe secvenţe din promo-ul festivalului.

Hai, veniţi şi voi?

PS: regizorii ăştia mici şi drăgălaşi îs timizi rău!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie