Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Forumurile nu se pupă cu ipohondria

Posted by on 11 October 2012 in De zi cu zi | 7 comments

Forumurile nu se pupă cu ipohondria

Sunt ipohondră.

IPOHONDRÍE ~i f. Stare patologică caracterizată printr-o teamă exagerată și obsesivă de boli. [G.-D. ipohondriei; Sil. -hon-dri-e] /<fr. hypocondrie

Încerc să mă tratez de ceva timp, dar de fiecare dată când prind o răceală, gata, e sfârşitul lumii. Mi se înmoaie picioarele dacă cumva mă trezesc dimineaţa cu ochii roşii (gata, e ceva nasol, n-o să mai am ochi limpezi niciodată, poate s-a spart vreun vas de sânge, poate-i o conjuctivită dubioasă, poate…). Normal că stau minim opt ore cu ochii boldiţi într-un ecran şi simt cum îmi intră în orbite de inflamaţi ce sunt, dar nu, sigur îi ceva mai complicat, că am eu “norocul” ăsta, să le iau pe toate.

Am leşinat o dată de spaimă că îmi apăruse o umflătură pe corp.

Dacă mă mănâncă o ureche, gata, surzesc. Dacă mă ustură gâtul parcă şi simt bacteria aia cum coboară spre plămâni şi ştim şi noi, o dată ajunsă la plămâni, îi gata.

Doamne fereşte să mă doară capul tare. Braaaaain caaaanceeeeer11111

Şi tot aşa. O ţinem într-o distracţie. Dacă mai intru şi pe forumuri, s-a terminat. Tot ce citesc mi se pare că mi se potriveşte. Ieri am fost la medic şi i-am tras o aberaţie din asta de pe forumuri de s-o crucit femeia. Cred că am interdicţie de-acum, pentru sănătatea psihicului meu, cel puţin.

Vă daţi seama prin ce coşmar am trecut eu când o fost vorba de vreo epidemie? Gripă normală, rujeolă, rubeolă, gripă aviară, gripă porcină? Pfffiii, numai microbi vedeam peste tot! Microbi gata să mă înhaţe.

Ce-i mai interesant e că pentru alţii îs super optimistă, nici nu concep ca cei dragi mie să aibă ceva grav, îi încurajez, sunt responsabilul cu zâmbetele şi veselia, dar când îi vorba de mine, gata, cântece triste, adio, amintiri frumoase!

Vă rog să-mi ziceţi că mai aveţi şi voi pitici din ăştia pe creier. Vă rog, e important să nu mă simt aşa specială :)

Plus: ce-aţi citit pe forumuri şi vi s-a părut aberant? Hai să ne distrăm un pic.

7 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Deme

  Eu încerc să mă abţin de la a mai căuta după simptome pe google. Nu de alta, dar în încercarea de a-mi descifra rezultatele analizelor, am ajuns pe câteva forumuri… şi potrivit lor, pot să am orice, de la nimic, la anemie, mononucleoză, boli de colagen sau leucemie. Deci nu mersi, aştept până luni, când sunt programată la medicul meu :))

 2. lilisor

  Io nici pentru mâța mea nu mă iau după ce scrie pe forumuri. Că m-aș panica și sărmana ar suferi și mai tare.
  Nici dacă răcesc eu nu-mi bat capul cu forumurile. Nu de alta, dar n-are cum să dea cancerul tocmai peste un drac precum mi s-a spus că sunt.
  Oricum îmi fac analizele anual, așa ca măsură de precauție. Chit că plătesc pentru ele, prefer să fiu sigură că n-am vreo problemă gravă, că pitici cu toții avem.

 3. bloodie

  Eu sunt exact opusul. Dacă mă doare un picior, până nu se usucă și pică, nu mă duc la doctor. Eu niciodată n-am nimic, deși uneori abia mă țin pe picioare.

 4. denisa

  Anne, ai atins un loc moale aici. Și eu sufăr de multe boli închipuite. Prima de care am suferit vreodată a fost zona zoster, care deși avea un nume nemaipomenit, era doar o alergie la nichel. Apoi, cum ai zis și tu, când mă durea capul în timpul liceului, clar ceva tumoare pe creier. Acum am mai avansat; mă învinețesc repede – lupus; niște bubițe pe mine – cancer de piele; fumez – cancer pulmonar și edem pulmonar (care o veni primul); ma trezesc cu muci la nas – sinuzită &c. Partea bună e că nu-mi petrec prea mult timp gândindu-mă la ele; fac programare la doctor și cu asta basta. overandout.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie