Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Freelancing sau Freefalling?

Posted by on 2 June 2011 in De zi cu zi | 2 comments

“Tu dacă ești PR înseamnă că ai relații peste tot, nu?”, zice un băiat care tocmai terminase de înregistrat o piesă la Unic Studio. Da, cam așa ar trebui să fie. Power to the PR, the spindoctor, the I make it happen person, the I get you media coverage girl, the Follow me to the top specialist!

În realitate nu stau pe-o grămadă de bani ca-n imaginea asta de mai sus. În realitate e greu să-ți alimentezi visul de-a fi propriul șef. În realitate oamenii depind de tine și se bazează pe tine că Ai relații peste tot, nu?

Relațiile astea nu îți sunt înmânate în plic o dată cu terminarea facultății. Iar România nu are nicio formă de predare pentru cei care-și doresc să fie publiciști, impresari artistici, PR de trupe, tour manageri și alte funcții din sfera asta (cursurile oferite de Minister, atestatul ăla că poți profesa c-o bucată de hârtie ștampilată, nu mă îmbătați cu apă de ploaie).

Când mă apucasem, în Octombrie anul trecut, de treaba asta cu PR-ul pentru trupe, optimismul meu era over the top. După șase luni am avut parte de primul șut în fund. Mi-am revenit repede și am apucat un nou proiect, dar schimbasem genul muzical. De la rock am trecut la rap. Și-mi place la nebunie ceea ce învârt, doar că împreună cu echipa mea de la Unic Production încă suntem în căutarea formulei magice. Formula aia magică ce ne poate hrăni pe toți. Pe ei ca artiști și pe mine ca freelancer care se bazează numai pe fler și ceva neuroni țâfnoși. Pe mine ca freelancer care-și pune fundul la bătaie în fiecare zi, încercând diverse abordări și așteptând mereu în gardă, `cause the music industry is a jungle, iar hip-hop-ul e cam a man`s world în care până acum am reușit să mă integrez.

Am o direcție, am o strategie, am material și am echipă (chiar dacă sunt locomotiva lor, îmi asum asta), citesc și învăț de unde apuc, stau pe lângă ei cât mai mult, dar așa mi-ar mai plăcea să am un mentor! Să merg trei luni în State, să văd cum învârt greii treaba, să mă întorc și să știu exact cum să urnesc trenul din loc.

Știți voi de vreun program/cursuri care oferă și burse pentru ăștia mai lipsiți de verzișori ca mine?

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Vlad Octavian Bolocan

    Uite : http://www.grspsociety.org/news/vrei-un-program-de-formare-complet-s-a-deschis-procesul-de-aplicare-pentru-mentorship-for-succe

    E un program de mentorat, poti sa aplici si poate dai de un mentor care sa te motiveze/ajute ! :)

Trackbacks/Pingbacks

  1. De ce nu raspund PR-istii la emailuri? - Mihai Baboi | Mihai Baboi - [...] de aici. Daca ti-a placut acest articol, poti sa-l dai mai departe folosind butoanele din stanga sau te [...]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie