Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Mi-e tot mai frig! Îmbătrânesc?

Posted by on 9 December 2013 in De zi cu zi | 0 comments

Mi-e tot mai frig! Îmbătrânesc?

Mai râd cu câte-o prietenă cu Hăhă, fată, nu mai putem pierde nopţile ca altădată, uite că am început să folosesc şi cremă pentru prevenirea apariţiei ridurilor, parcă mi-e mai frig la picioare, chiar şi cu două perechi de şosete, ne ramolim.

Şi apropo de asta cu frigul, am decis să mă documentez, că prea îmi vine să ies cu plapuma pe stradă. Vara e anotimpul meu preferat, răspunsul la întrebarea Preferi să mori de cald or de frig? e că prefer să se topească pielea pe mine decât să-mi îngheţe sufletul, tolerez greu frigul cam de când mă ştiu, dar îmi place să fac mişcare pe răcoare, zburd prin zăpezi şi-mi plac sporturile de iarnă. Dar zăpadă, nu ger! Fulguşori, nu vânt tăios!

Divaghez. Bun, am citit că unii oameni au mai dezvoltată glanda aia responsabilă cu reglarea temperaturii în corp. Metabolism. Totul ţine de cap. Apăi, eu am cap bun, zău, dar la faza asta n-o duce prea roz. Câteodată mă şi blochez, intru într-un fel de mini şoc termic, corpul meu refuză să mai facă vreun pas, eu tremur mai ceva ca varga şi creierul nu mai primeşte comenzi. Serios!

Cu tiroida nu cred că am probleme, am înţeles că şi asta ar fi o cauză.

Şi cu circulaţia periferică stau olecuţ cam şubred, dejtele de la picioare mi-s mai mereu reci ca broasca. Am citit pe-un forum că unele femei se dau cu puterea ursului. Amu tre să caut un urs! Older is colder, bun, bun, dar am doar 25!

Vestea bună e că ăştia mai reci, mai friguroşi, ca noi, cică au şanse să trăiască mai mult decât ăia cu sângele mai fierbinte.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie